Η Euroleague θα βραβεύσει τον Σεπτέμβριο τις ομάδες που πήγαν το κοινωνικό-φιλανθρωπικό πρόγραμμα «One Team» στο επόμενο επίπεδο, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να είναι ανάμεσα στις 8 ομάδες που ξεχώρισαν για τη φετινή σεζόν.

Τα βραβεία «One Team» είναι ύψιστης σημασίας για την Euroleague γιατί είναι ένας από τους τρόπους που η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση μπάσκετ της ηπέιρου συνεισφέρει κοινωνικά. Για φέτος τρεις ομάδες θα βραβευτούν για την προσφορά τους στη κοινωνία σε ειδική τελετή που θα λάβει χώρα στη Βαρκελώνη τον Σεπτέμβριο. Οι υποψήφιες ομάδες από την Euroleague και το Eurocup όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή είναι οι εξής οκτώ: Μπασκόνια, Τσεντεβίτα/Ολίμπια, Μιλάνο, Μπαρτσελόνα, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Βιλερμπάν και Βενέτσια.

Ο Ολυμπιακός φέτος στο εν λόγω πρόγραμμα εκπροσωπήθηκε από τον αρχηγό του Κώστα Παπανικολάου και βοήθησε 19 παιδιά πρόσφυγες (μεταξύ 9 και 12 ετών), προσπαθόντας να τα εντάξει στο κοινωνικό σύνολο και να τους μάθει πράγματα σχετικά ή μη με το μπάσκετ.

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός εκπροσωπήθηκε από τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και επί 12 εβδομάδες βοήθησε 15 ανθρώπους μεταξύ 18 και 45 ετών με νοητικά προβλήματα.