Ο Καναδοφιλανδός τεχνικός θα ολοκληρώσει την συνεργασία του με την παγκόσμια πρωταθλήτρια 2023, Γερμανία, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Καναδοφινλανδός προπονητής Γκόρντον Χέρμπερτ φέρεται να είναι ως ο βασικός υποψήφιος προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Χέρμπερτ θα “κλείσει” τον κύκλο της συνεργασίας του με την Εθνική Γερμανίας μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία και είχε οδηγήσει στην κατάκτηση του Mundobasket τον Σεπτέμβριο του 2023 στις Φιλιππίνες. Ο Χέμπερτ θεωρεί ότι μπορεί να είναι προπονητής στο κορυφαίο επίπεδο της Euroleague και φυσικά, λόγω της παρουσίας του στην Εθνική Γερμανίας, είναι ο βασικός υποψήφιος για τον πάγκο της Μπάγερν, από την οποία αποχώρησε ο Πάμπλο Λάσο, ύστερα από έναν χρόνο θητείας.

Όπως ανέφερε η «Bild» ο  πρώην προπονητής του Άρηθα αντικαταστήσει τον Πάμπλο Λάσο στην Μπάγερν Μονάχου., ενώ και πέρυσι βρέθηκε κοντά στην Βιλερμπάν, αλλά η γερμανική ομοσπονδία μπάσκετ του είχε ασκήσει βέτο ότι δεν μπορούσε να είχε διπλό ρόλο.

Τον περασμένο Μάιο είχε συμφωνήσει με τους Chiba Jets Funabashi της Ιαπωνίας ωστόσο όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος, το συμβόλαιο τερματίστηκε μονομερώς.