Μάντζαρης: «Στην Ιταλία με είχαν σαν θεό, ο Σλούκας δικαιώθηκε 1000%» (video)

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης συναντάει τις Μπαλαδόφατσες και τον Βαγγέλη Τερζή σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης. Μαζί συζητάνε για την καριέρα του, το κεφάλαιο του Ολυμπιακού, τον Παναθηναϊκό, τη μετακίνηση του Κώστα Σλούκα από το ΣΕΦ στο ΟΑΚΑ, την Εθνική του Βασίλη Σπανούλη και πολλά ακόμη.

Δείτε κάποια από όσα είπε ο Έλληνας διεθνής:

Για τη Ροζέτο και όσα έζησε στην Ιταλία: “Ήταν τρομερά, ευχαριστήθηκα το μπάσκετ, που είναι το πιο σημαντικό στην ηλικία που βρίσκομαι”

Για το επίπεδο στην Ιταλία: “Είναι ίδιο και λίγο καλύτερο από Α2 Ελλάδας. Είναι καλύτερο σε οργάνωση, οικονομικά, σε γήπεδα και σε όλα. Οι Ιταλοί σε Α2 και Β Εθνική κατηγορία, πιστεύω είναι τα καλύτερα στην Ευρώπη, αν εξαιρέσεις την Τουρκία. Εγώ έμεινα έκπληκτος με τον κόσμο. Σε κάθε αγώνα έβλεπες 2.000-3.000 κόσμο, που στην Ελλάδα δε το βλέπεις ούτε σε επίπεδο Α1. Κάθε πόλη έχει την ομάδα της και ο κόσμος στηρίζει. Εμείς το έχουμε χάσει αυτό.” 

Για το πως του συμπεριφέρθηκαν εκεί: “Πραγματικά με είχαν σαν Θεό. Δε μου έλειπε τίποτα, δε φαντάζεσαι, μέχρι και τώρα μου στέλνουνε μηνύματα. Ήταν μια ονειρεμένη χρονιά για εμένα, τελείωσα τη σεζόν και υγιής που είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Αν καταφέρναμε να πάρουμε και την άνοδο, που τη χάσαμε με 3-2, νομίζω θα ήταν η καλύτερη μου χρονιά.”

“Ο Παναθηναϊκός καλώς ή κακώς ελέγχει τα media από παλαιότερα – Από τους πιο ακομπλεξάριστους ο Μπαρτζώκας”

Για το πως ήταν τα πράγματα στην ομάδα: “Ήμουν εκεί 8 χρόνια, που έζησα τα πάντα. Από στεναχώριες, τραυματισμούς, μέχρι ευρωπαϊκά, πρωταθλήματα και πολλές χαρές.”

Για τη σχέση του για τον Ίβκοβιτς: “Ο Ίβκοβιτς ήταν ο κατάλληλος, την κατάλληλη στιγμή για εμένα. Έτυχε να είμαι στη χρονιά που οι πρόεδροι είπαν πως θα μειώσουν το μπάτζετ, πήραν όλους τους 90αριδες, τον Παπανικολάου, τον Σλούκα και εμένα, πήραν τον Σπανούλη και ξένους με δίψα και πέτυχε. Από τότε καθιερώθηκε. Πίστεψαν σε εμάς, ο Ίβκοβιτς είχε τα κότσια να μας βάλει να παίξουμε και θεωρώ ήταν τρομερή συγκυρία για εμένα και καθιερώθηκα τα υπόλοιπα 8 χρόνια.”

Για το αν θα γυρνούσε στον Ολυμπιακό: “Μου έχει λείψει και όταν βλέπω να πηγαίνει Final Four, αλλά αυτη τη στιγμή απολαμβάνω το μπάσκετ χωρίς πίεση. Να ξέρεις ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη πίεση σε όλη την Ευρώπη. Είναι τυχερός που τα τελευταία χρόνια τα έπαιρνε όλα και ο Παναθηναϊκός δεν υπήρχε. Αν γινόταν αυτό που έγινε φέτος, τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα για τον Ολυμπιακό.”

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: “Σαν άνθρωπο τον εκτιμώ παρά πολύ, είναι από τους πιο ακομπλεξάριστους εκτός αγώνα. Στον αγώνα τσαλακώνεται η εικόνα του λίγο, το ξέρει και ο ίδιος και προσπαθεί να συγκρατηθεί. Είναι στη ζώνη του λυκόφωτος εκείνη την ώρα. Η πίεση, όπως ανέφερα πριν παίζει ρόλο. Ο Παναθηναϊκός καλώς ή κακώς ελέγχει τα media, από παλαιότερα. Θεωρώ τον έχει επηρεάσει αυτό και πολλές φορές βγαίνει εκτός ελέγχου. Είναι δύσκολο στην Ελλάδα να διαχειριστείς αυτή την πίεση που υπάρχει. Αν είσαι παίκτης οκ, αλλά αν είσαι προπονητής είναι πολύ χειρότερο.”

Για τα ρόστερ των δύο αιωνίων: “Και οι δυο έδειξαν πως έχουν τα φόντα για να πάρουν την Ευρωλίγκα. Στην αρχή δεν πίστευε κανείς πως ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που αφουγκράζονται την φιλοσοφία του Μπαρτζώκα. Ο Παναθηναϊκός έχει παίκτες που θα βάλουν τα σουτ, όπως είναι ο Ναν και ο Σλούκας. Ο Ολυμπιακός με την απουσία του Σάσα Βεζένκοφ είχε θέμα, παρόλα αυτά δε σταμάτησε να είναι δυνατή ομάδα. Το ότι δεν πήρε το ευρωπαϊκό και το πήρε ο Παναθηναϊκός προσθέτει πίεση και παίζει ρόλο αυτό στην Ελλάδα. Στο πρωτάθλημα ήταν αυτοκτονία και δεν τελείωσε στην έδρα του το πρωτάθλημα. Βγήκε το άγχος και η πίεση και του στοίχισε αυτό. Θα ήταν διαφορετικά αν είχε πάρει το πρωτάθλημα.”

“Δεν περίμενα να πάει στον Παναθηναϊκό ο Σλούκας, δικαιώθηκε 1000%”

Για την μετακίνηση του Κώστα Σλούκα: “Ο Κώστας είναι πολύ ώριμο παιδί και ότι κάνει το κάνει γιατί είναι καλύτερο για τον εαυτό του. Σίγουρα δικαιώθηκε. Επειδή έχω ζήσει τόσα στον Ολυμπιακό είχα καταλάβει πως θα φύγει. Δεν περίμενα να πάει στον Παναθηναϊκό, περίμενα να πάει στο εξωτερικό και τη Φενέρμπαχτσε. Ήθελε μια νέα πρόκληση, έφαγε πολύ πίεση. Φάνηκε και από τις δηλώσεις του στο τέλος μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Πέρασε δύσκολα και φάνηκε αυτό, γιατί στην αρχή δεν του έβγαιναν κάποια πράγματα. Δικαιώθηκε 1000%.”

Για τη δικιά του περίπτωση και το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού τότε: “Ο καθένας κοιτάει τι επιλογές έχει και πως νιώθει καλύτερα. Εγώ ένιωθα καλά στον Ολυμπιακό, δεν είχα λόγο να φύγω. Με στήριξαν οι Αγγελόπουλοι και με πήραν στην ομάδα από εκεί που δεν με ήξερε κανείς. Όταν σε ζητάει ο Παναθηναϊκός είναι τιμή σου, απλά είχα αυτά που ήθελα στον Ολυμπιακό και δεν ήθελα να φύγω. Ο Κώστας δεν ήταν χαρούμενος και ήθελε να αλλάξει τα πράγματα, για αυτό και έφυγε.”

“Ο Ολυμπιακός θα έχει πολύ πίεση του χρόνου, την καλύτερη τριάδα στο 1-2 ο Παναθηναϊκός”

Για το αν θα καταφέρουν να βρεθούν και οι δυο ξανά στο Final Four:  “Είναι πολύ δύσκολο να πας στο Final Four. Βέβαια οι τωρινές ομάδες έχουν ένα πλεονέκτημα, που αρκετός κόσμος ξεχνάει. Δεν υπάρχει η ΤΣΣΚΑ. Ήταν μια ομάδα που ηταν πρώτη τη regular season και πάντα στο Final Four. Όσο ήμουν στον Ολυμπιακό, δε θυμάμαι μια χρονιά που να μην περνούσε στο Final Four. Ο Ολυμπιακός του χρόνου θα έχει παραπάνω πίεση και αυτό πρέπει να το χειριστεί ο coach Μπαρτζώκας και η ομάδα. Το καλό με τον Ολυμπιακό και τον κόσμο του, είναι πως λόγω της στοχευμένης επίθεσης στον Μπαρτζώκα εκτός γηπέδου, έχει συσπειρωθεί πολύ.

Ο Παναθηναϊκός έχει κρατήσει τον πήχη ψηλά, πήρε και τον Λορένζο Μπράουν, ο οποίος για εμένα είναι από τους καλύτερους playmaker και θα δίνει ανάσες στον Σλούκα και τον Ναν. Θεωρώ πως ο Παναθηναϊκός έχει την καλύτερη τριάδα στο 1-2 αυτή τη στιγμή. Έχει και τον Γκραντ που ήταν ο πιο σταθερός του παίκτης όλη τη χρονιά και κουβάλησε την ομάδα στην αρχή. 

Βλέπουμε πως δεν είναι εύκολο να πας στο Final Four, το επίπεδο είναι υψηλό. Πιστεύω θα είναι και οι δύο στην 6αδα. Τώρα στα playoffs δε ξέρεις τι θα γίνει. Είδες πρόπερσι η Παρτίζαν κέρδιζε 2-0 και τελικά πήγε η Ρεάλ επειδή πλακωθήκανε. 

“Η νοοτροπία και η αύρα του Σπανούλη, εμπνέει τους παίκτες του”

Για το δίλλημα προπονητής Σπανούλης ή παίκτης Σπανούλης: “Προπονητή δεν τον έχω ζήσει τόσο, αλλά σίγουρα έχουν πολλές ομοιότητες. Βέβαια ο Μπίλης θα ήθελε να μπει μέσα και να σουτάρει εκείνος.Θεωρώ πως η νοοτροπία και η αύρα του νικητή που βγάζει, εμπνέει τους παίκτες του και αυτό λείπει από το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Πλέον, οι προπονητές είναι διαχειριστές, δεν επηρεάζουν το παιχνίδι της ομάδας τους.”

Για το αν είναι ο Βασίλης Σπανούλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης του σήμερα από την πλευρά του πάγκου: “Σίγουρα γιατί και ο Γιαννάκης ήταν ένας προπονητής που τον σεβόσουνα. Το να εμπνέει σεβασμό στους παίκτες του ένας προπονητής είναι το Α και το Ω. Είναι σημαντικό που ο Βασίλης είναι προπονητής της Εθνικής Ελλάδος. Μπορεί εύκολα να διαχειριστεί δύσκολους χαρακτήρες.”

Για το αν μπορούμε να πάρουμε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού: “Δεν είναι εύκολο, είδαμε και τι ομίλους έχουμε, αλλά θεωρώ πως αφού καταφέραμε να φτάσουμε ως εκεί θα παίξουμε χωρίς άγχος και θα εκπλήξουμε αρκετό κόσμο.”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.