Ολυμπιακός-Μακάμπι 84-83: Ο Πρίντεζης το «υπέγραψε» σε ένα μυθικό last dance (highlights)

Ο Γιώργος Πρίντεζης δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο φινάλε στην ένδοξη καριέρα του! Με καλάθι από το ποστ για την επικράτηση του Ολυμπιακού επί της Μακάμπι (84-83).

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή απλά καλοστημένη πλάκα; Απίθανα πράγματα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ! Ο Γιώργος Πρίντεζης πρώτα έκλαψε στην απόσυρση της φανέλας του και μετά χαμογέλασε με αυτό το πλατύ χαμόγελο του. Ο θρύλος του μπασκετικού Ολυμπιακού έβαλε για μία τελευταία φορά τα μπασκετικά παπούτσια του και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τον έριξε στο παρκέ για τα τελευταία 4.5 λεπτά. Τελικά έμελλε εκείνος να κρίνει το φιλικό με το αγαπημένο του σουτ στο ποστ. Φοβερά πράγματα, με κάτι μοναδικό και ανεπανάληπτο.

Οι δύο ομάδες έβγαλαν χρήσιμα συμπεράσματα, με τη Μακάμπι να είναι εμφανώς καλύτερη σε μεγάλα διαστήματα του αγώνα αλλά να μην μπορεί να διατηρήσει τις διψήφιες διαφορές που δημιούργησε. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ ήταν φανταστικός στο τρίτο δεκάλεπτο, βάζοντας την «σπίθα», ενώ ο Σάσα Βεζένκοφ είχε κρατήσει στο πρώτο ημίχρονο τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ (36-40).

Στο φινάλε του ματς η ομάδα του Λαού προηγήθηκε με τέσσερις πόντους διαφορά (79-83) αλλά κάπου εκεί ο… Θεός έβαλε το χέρι του και ο άστοχος μέχρι εκείνο το σημείο, Τάιλερ Ντόρσεϊ, έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο για το -1 (82-83). Στην τελευταία «ερυθρόλευκη» επίθεση η μπάλα πέρασε στον Γιώργο Πρίντεζη, ο οποίος μπορεί δύο χρόνια να μην παίζει μπάσκετ αλλά η στόφα του μεγάλου παίκτη δεν ξεχνιέται. Η τελευταία άμυνα ήταν αυτή που έπρεπε και ο επίλογος γράφτηκε με αυτόν τον παραμυθένιο τρόπο.

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 36-40, 60-62, 84-83


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.