Ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, φέρεται σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα να έχει συμφωνήσει με την Φενέρ και να περιμένει την επισημοποίηση της συμφωνίας.

Σε αντικατάσταση του Λούκα Σάμανιτς με τον Κεμ Μπιρτς προσανατολίζεται η Φενέρ, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Γιάγκιζ Σαμπουντσούογλου.

Η τουρκική ομάδα και ο προπονητής της, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, δεν είναι ικανοποιημένοι από τον Κροάτη παίκτη με τον οποίο συμφώνησαν στις αρχές Αυγούστου και έχει αρχίσει προετοιμασία, με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε αλλαγή του, πριν από την έναρξη της σεζόν 2024/25, ώστε να μην την χρεωθούν. Στο οικονομικό σκέλος, όμως, θα πρέπει να υπάρξει διακανονισμός με τον Σάμανιτς, γιατί δεν υφίσταται προφανής λόγος για τη αλλαγή του.

Παράλληλα, ο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού, Κεμ Μπιρτς, φέρεται σύμφωνα με το τουρκικό δημοσίευμα να έχει συμφωνήσει με την Φενέρ και να περιμένει την επισημοποίηση της συμφωνίας. Πέρυσι, έπαιξε στην Ισπανία με τη φανέλα της Γρανάδα και σε12 εμφανίσεις στη Liga ACB μέτρησε κατά μέσο όρο 8,8 πόντους και 5,7 ριμπάουντ σε 23,3 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα.