Γκριμάου: «Μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό ένιωσα μόνος, έγινα ο εύκολος στόχος»

Ο Ρότζερ Γκριμάου αποκάλυψε ότι ένιωσε μόνος μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στα playoffs της EuroLeague 2023/24.

Η περσινή Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους που είχε θέσει και το μάρμαρο… πλήρωσε ο κόουτς Ρότζερ Γκριμάου.

Ο Ισπανός τεχνικός δεν κατάφερε να οδηγήσει τους «μπλαουγκράνα» στην κατάκτηση κάποιου τίτλου, σε μια αγωνιστική περίοδο που, όπως εξήγησε σε συνέντευξη του στην La Vanguardia, χρειαζόταν ένα διάστημα για να θεραπευτεί από την πνευματική καταπόνηση που υπέστη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρότζερ Γκριμάου:

Για τα συναισθήματά του για την προηγούμενη σεζόν με την Μπαρτσελόνα: 

“Είναι προφανές ότι ένιωσα στενοχωρημένος τους προηγούμενους μήνες, γιατί τα πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα θέλαμε εγώ, η οικογένειά μου και ελπίζω πολλοί φίλαθλοί μας. Το καλοκαίρι, όμως, ήταν θεραπευτικό. Υπήρξε μια πολύ σκληρή πνευματική καταπόνηση για εμένα, μεγαλύτερη από όταν ήμουν παίκτης”.

Για το πώς ξεκουράστηκε από τη προηγούμενη σεζόν: 

“Το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να πάω στις Πράντες για λίγες ημέρες. Ένας φίλος μού άφησε τα κλειδιά του σπιτιού του. Περπάτησα στα βουνά, χαλάρωσα και έβαλα τα πράγματα στη θέση τους. Έπρεπε να επανακτήσω την ηρεμία μου και να αρχίσω να αγαπάω τον εαυτό μου. Έχω μεγάλες απαιτήσεις από εμένα”.

Για το αν η σεζόν 2023/24 θεωρείται αποτυχημένη για εκείνον: 

“Ζούμε σε μια κοινωνία που η επιτυχία ορίζεται μόνο από τους τίτλους και το καταλαβαίνω αυτό γιατί πρόκειται για την Μπαρτσελόνα.

Με τον Ολυμπιακό στο πέμπτο ματς ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα, αλλά όχι τόσο στην επίθεση. Δεν πουλάω αέρα, μας έλειπε το κερασάκι στην τούρτα σε αρκετές στιγμές, που παίζαμε πολύ καλά. Έγινα ο εύκολος στόχος γενικότερα. Τα παιχνίδια αυτά έκαναν κακή την εικόνα που είχε ο κόσμος για εμένα και δημιούργησαν αμφισβήτηση. Δεν ήθελα να το κάνω μεγάλο θέμα, γιατί έθεσα ως προτεραιότητα την ομάδα και όχι το εγώ μου.

Θα ήταν όλα πολύ πιο εύκολα αν δεν είχα μια ιδέα από πριν για το τι συμβαίνει στα αποδυτήρια μιας ομάδας. Τα αποδυτήρια έχουν αλλάξει πλέον. Πρέπει να ξεχάσω όσα έμαθα. Το μπάσκετ σήμερα είναι διαφορετικό σε πολλά επίπεδα. Οι παίκτες παίζουν από τη μία ομάδα στην άλλη και δεν δένονται τόσο πολύ με ένα κλαμπ. Δεν το λέω για τη δική μας περίπτωση. Οι δικοί μου παίκτες ήταν επαγγελματίες μέχρι θανάτου, με εξαιρέσεις φυσικά.”

Για τη δύσκολη χρονιά που είχε και εκείνος και ο Τσάβι:

“Και εγώ και ο Τσάβι είχαμε μια δύσκολη χρονιά. Είναι καλό να βλέπουν οι παίκτες πώς νιώθεις για το κλαμπ, πόσο διαφορετικό είναι για εσένα. Βέβαια σε επαγγελματικό επίπεδο είναι καλύτερα να πας σπίτι και να αποσυμφορήσεις τον εαυτό σου ψυχικά. Κανείς δεν υπέφερε περισσότερο εξαιτίας των ηττών μας από εμένα”.

Για τη σχέση του με τον Τζοάν Λαπόρτα και τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο:

“Η σχέση μας ήταν καλή, φυσικά υπήρχαν και οι στιγμές που αισθανθήκαμε στρες. Μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, ένιωσα μόνος. Ήθελα να συνεχίσω αλλά δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να τους πείσω”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.