Γιαννακόπουλος: “Ο πατέρας μου είχε στο γραφείο περισσότερες φωτογραφίες με τον Ζέλικο παρά μαζί μου”

Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δήλωσε υπερήφανος για τη διεξαγωγή του φετινού τουρνουά στον ιστορικό χώρο του Καλλιμάρμαρου και αναφέρθηκε στην ανάπτυξη του μπάσκετ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στη συνέντευξη τύπου:

«Το φετινό τουρνουά είναι κάπως διαφορετικό, συνεχίζουμε να έχουμε τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, τους ευχαριστώ που αποδέχονται το κάλεσμα. Δεν είναι απλώς ένα τουρνουά, είναι ένα πολιτιστικό γεγονός, ο πρώτος διεθνής αγώνας στο Καλλιμάρμαρο μετά το 1968. Ευχαριστώ τους φορείς, ελπίζω και Θεού θέλοντος να απολαύσουν 40.000 άνθρωποι κάτι πραγματικά μεγάλο.

Είμαι ανάμεσα σε φίλους, με τη Μακάμπι έχουμε τους ίδιους στόχους, δουλεύουμε για το καλό του μπάσκετ. Ευχαριστώ και την Εφές, θυμάμαι τον Έργκιν στα μπλε και να λέω “θέλω να τον δω στα πράσινα”. Η επιλογή μας αυτή έγινε πράξη και στέφθηκε με επιτυχία.

Και να τελειώσω με την Παρτίζαν. Θα μπορούσα να αποκαλέσω τον Ομπράντοβιτς ως “μεγάλο αδερφό”. Θα σας πω μια ιστορία. Ο πατέρας μου έχει ένα γραφείο στο σπίτι που το έχω αφήσει όπως ήταν. Αν μετρήσω τις φωτογραφίες, έχει περισσότερες με τον Ζέλικο παρά μαζί μου. Άρα τον θεωρώ μεγάλο αδερφό. Εύχομαι οι ομάδες να έχουν υγεία και να πετύχουν. Ο αθλητισμός είναι για να ενώνει. Δεν κοιτάμε χώρες, θρησκίες. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, να φεύγουμε αγκαλιασμένοι».

«Κοιτώντας τι συμβαίνει στο μπάσκετ, υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη με νέους ανθρώπους στην EuroLeague που αγαπάνε το μπάσκετ και το μεγαλώνουν. Όταν αποφάσισα να επενδύσω ξανά χρήματα, χρόνο, ενέργεια, μπορούσα μόνο να στοχεύσω στην κορυφή. Για αυτό πήραμε τον Αταμάν και όλους τους παίκτες. Η κορυφή ήταν ο στόχος. Αν με ρωτάτε αν το πίστευα, φυσικά και το πίστευα. Αν δεν το πιστεύεις δεν πας πουθενά».

Για το Καλλιμάρμαρο: «Είναι ένα ιστορικό γήπεδο, η λέξη τα λέει όλα. Αυτήν τη χρονιά θα είναι ιστορικό event. Από του χρόνου το ΟΑΚΑ θα γίνει ένα ξεχωριστό γήπεδο που θα μπορεί να φιλοξενήσει κάθε είδους τουρνουά και ομάδες από το NBA».

Για το αν η μεγάλη επένδυση στο ΟΑΚΑ μπορεί να έχει οικονομική απόσβεση: «Μπορούν να γίνουν και τα δύο. Μπορείς να κάνεις τα καλύτερα για τον κόσμο του Παναθηναϊκού και να είναι και επένδυση. Πριν λίγα χρόνια είχα πει ότι δεν έχει νόημα να πετάς λεφτά σε μία τρύπα στο μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι επιχείρηση που πρέπει να λειτουργεί με κανόνες και να υπάρχει και εμπειρία για τους οπαδούς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.