Αισιόδοξος για την αγωνιστική βελτίωση του Ερυθρού Αστέρα εμφανίστηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενόψει της αναμέτρησης με τη Μπασκόνια για τη δεύτερη αγωνιστική της Euroleague.

Ο Έλληνας προπονητής ανέλυσε τον προσεχή αντίπαλο του Ερυθρού Αστέρα και εξήρε τη στήριξη που έχει από τη διοίκηση της ομάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

«Περιμένουμε την υποστήριξη των φιλάθλων. Παίζουμε κόντρα σε μία ομάδα που πανηγύρισε στην πρεμιέρα και έρχεται με παραπάνω κίνητρο. Πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο, να αμυνθούμε κόντρα σε μία καλή ομάδα, να έχουμε διαφορετικές επιλογές στην επίθεση, να διαβάσουμε τι προσπαθούν να κάνουν και να διαταράξουμε το παιχνίδι τους επιθετικά. Ως προς την επίθεση ας διαβάσουμε τι κάνουν στην άμυνα, έχουν μεγάλους παίκτες που κάνουν φασαρία στη ρακέτα και πρέπει να είμαστε υπομονετικοί να βρούμε τις καλύτερες επιλογές.

Είδαμε όλους τους αγώνες της Μπασκόνια, ξέρουμε ποιες είναι οι δυνάμεις και οι αδυναμίες του και θα προσπαθήσουμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό.

Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα αλλά το πιο σημαντικό είναι να νικάμε. Ακόμα και όταν δεν παίζεις στα καλύτερά σου, πρέπει να νικάς. Προπονούμαστε, βελτιωνόμαστε και θα είμαστε πολύ καλύτεροι στο κοντινό μέλλον.

Ο κύριος Τσόβιτς ήταν πολύ επιτυχημένος, είμαστε ευγνώμων προς αυτόν για όλα. Ήταν ευχαρίστησή μου να δουλέψω μαζί του την περασμένη σεζόν και του εύχομαι την καλύτερη τύχη σε ό,τι τον περιμένει, Από την άλλη, υπάρχει ο κύριος Ντρτσέλιτς. Ήταν μαζί μας στη Γαλλία υποστηρίζοντάς μας. Θέλουμε να συγκεντρωθούμε στο μπάσκετ και είμαι σίγουρος ότι ο σύλλογος θα συνεχίζει προς τη σωστή κατεύθυνση».