Με πρωταγωνιστές δύο πρώην «ερυθρόλευκους», ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε 78-71 της Μπασκόνια στην κατάμεστη «Belgrade Arena» και έκανε το 2/2 στη Euroleague.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο θα μπει η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν, καθώς μετά την Παρί, νίκησε και τη Μπασκόνια.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγραδίου παρουσίασαν πολύ καλή εικόνα, έπαιξαν με πολλή ενέργεια και με εξαίρεση κάποια μικρά «νεκρά» διαστήματα – απόλυτα φυσιολογικά για την περίοδο – έφτασαν δίκαια στη δεύτερη νίκη.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, με πολλά εύστοχα μακρινά σουτ, «πλήγωσαν» τη Μπασκόνια, η οποία είδε τον Χάουαρντ «εγκλωβισμένο» στην πολύ καλή άμυνα των Σέρβων. Οι Βάσκοι είχαν κάποια καλά διαστήματα και έβαλαν πίεση στους γηπεδούχους, ειδικά στην τέταρτη περίοδο, όμως οι Τζόελ Μπολομπόι και Αϊζέια Κάνααν έδωσαν τη λύση και οδήγησαν την ομάδα τους στη νίκη.

Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 19 πόντους, με τον πρώην σέντερ του Ολυμπιακού να ακολουθεί με 15 πόντους και 8 ριμπάουντ. Διψήφιος και ο Νίκολα Κάλινιτς με 12 πόντους και σημαντικά σουτ από την περιφέρεια.

Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισε ο Μονέκε με 19 πόντους (7/7 διπ., 5/5 β.) και ο Χολ με 13 πόντους και 7 ριμπάουντ. Θετικός ο Ρογκαβόπουλος με 8 πόντους, απογοητευτική βραδιά από τον Χάουαρντ με 7 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 25-20, 42-34, 59-49, 78-71

Αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα