Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Μπάγερν Μονάχου με 94-79 και διπλασίασε τις νίκες του στη φετινή EuroLeague.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης εκτός από ένα πεντάλεπτο στην τρίτη περίοδο, διάστημα που έδωσαν το δικαίωμα στους Γερμανούς να επιστρέψουν, κυριάρχησαν στο υπόλοιπο του αγώνα φτάνοντας έτσι στην εύκολη επικράτηση. Εκπληκτικός ο Ναν στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ νταμπλ νταμπλ πέτυχε ο Χουάντσο με 12 πόντους και 11 ριμπάουντ. Κορυφαίος για ακόμα μία φορά ο Λεσόρ που σταμάτησε στους 22 πόντους!

Ο Ναν και όλοι τους

Αν και πέρασαν περίπου δύο λεπτά προκειμένου κάποιος παίκτης να βρει τον τρόπο για να πετύχει το πρώτο καλάθι, στη συνέχεια οι «πράσινοι» πάτησαν γκάζι και με σερί 10-0 «ανάγκασαν τον Χέρβερτ να ζητήσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν να συνδέονται με το καλάθι, αλλά δεν μπόρεσαν να πλησιάσουν στο σκορ. Ο Ναν ήταν ασταμάτητος και είχε 10 πόντους, όσους είχε πετύχει όλη η Μπάγερν μαζί. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να βρίσκεται στο +9 (25-16). 

Ανέβασε και άλλες στροφές

Το σύνολο του Αταμάν πίεζε στην περιφέρεια και έκλεβε μπάλες πετυχαίνοντας εύκολους πόντους στο ανοικτό γήπεδο, ενώ όποτε δεν το κατάφερνε, προσπαθούσε να χτυπήσει στο «ζωγραφιστό». Η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί σε διψήφιο αριθμό πόντων και άγγιζε συνεχώς τους 15. Έντουαρτς και Μπούκερ ήταν οι δύο παίκτες που προσπαθούσαν περισσότερο επιθετικά να δώσουν λύσεις, χωρίς να κάνουν μεγάλη ζημιά στην απροσπέλαστη άμυνα των γηπεδούχων. Ο Παναθηναϊκός χωρίς να έχει νιώσει σε κανένα σημείο πίεση, πήγε στα αποδυτήρια με το +13 (47-34). 

Επέστρεψε η Μπάγερν

Οι «πράσινοι» μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και στην τρίτη περίοδο, φτάνοντας στο +19 (57-38), αλλά η Μπάγερν με 5-0 σερί «πάγωσε» τον ρυθμό και στη συνέχεια ροκάνισε ακόμα περισσότερο τη διαφορά φτάνοντάς τη στους 10 (61-51). Μετά από τέσσερα άστοχα τρίποντα στο δεκάλεπτο, ο Χουάντσο ήταν αυτός που βρήκε στόχο «ζεσταίνοντας» ξανά το ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά οι Γερμανοί απάντησαν και με τρίποντο του ντα Σίλβα λίγο πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης επανέφερε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (66-58). 

Ένα σερί ήταν αρκετό

Η Μπάγερν προσπάθησε να σοκάρει τον Παναθηναϊκό μειώνοντας ακόμα και στους 5 (70-65), αλλά με δύο σερί τρίποντα από Γκραντ και Χουάντσο και άλλο ένα κάρφωμα η διαφορά έφτασε ξανά στους 13 (80-67) και έβαλε τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για την ανατροπή. Ο Ταμανάν έριξε στο παιχνίδι και τον Καλαϊτζάκη, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που μέχρι εκείνο το σημείο δεν είχε αγωνιστεί. Τα τελευταία λεπτά απέκτησαν διαδικαστικό χαρακτήρα με τους πρωταθλητές Ευρώπης να πανηγυρίζουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη (94-79) και τη δεύτερη σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή Euroleague. 

Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-34, 66-58, 94-79

Παναθηναϊκός (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης, Μπράουν 9 (1), Σλούκας, Οσμάν 5 (1), Παπαπέτρου 4, Γκραντ 11 (1), Ναν 17 (3), Λεσόρ 22, Γκριγκόνις 2, Ερνανγκόμεθ 12 (2), Μήτογλου 4, Γιούρτσεβεν 8.

Μπάγερν Μονάχου (Γκόρντον Χέρμπερτ): Βάιλερ-Μπαμπ 6 (2), Ντα Σίλβα 3 (1), Έντουαρντς 14, Βόιτμαν 6 (2), Νέιπιερ 8 (1), Καρτσένκοφ, Λούτσιτς 2, Ομπστ 6 (2), Μπράνκοβιτς 8, Μπούκερ 15 (1), Μαντάρ 11.

Οι πόντοι των δύο ομάδων