Το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και τα πολλά λάθη, έφεραν την παρθενική ήττα των «πράσινων» στην εφετινή Euroleague.

Την πρώτη του ήττα φέτος γνώρισε ο Παναθηναϊκός, με την Παρί να επικρατεί του αντιπάλου της με 84-80. Οι «πράσινοι» ήταν κακοί σε μεγάλο κομμάτι της αναμέτρησης, ενώ είχαν πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ (17) και στον τομέα των λαθών (15), κάτι που φυσικά πλήρωσαν στο ματς.

Οι Λεσόρ και Μπράουν ήταν οι κορυφαίοι παίκτες του Εργκίν Αταμάν. Ο Γάλλος κατέγραψε νταμπλ-νταμπλ με 19 πόντους και 11 ριμπάουντ, ενώ ο πολύπειρος γκαρντ σταμάτησε στους 14. Διψήφιος και ο Ναν με 16, που όμως άργησε να μπει στο ματς.

Από την απέναντι πλευρά, οι γηπεδούχοι είχαν πρώτο σκόρερ τον Ιφί με 20, με τους Σορτς και Μάλκολμ να τον ακολουθούν, με 16 και 14 αντίστοιχα.

Παράγοντας «Χ» ο Ιφί

Καλύτερα άρχισε το ματς ο Παναθηναϊκός, ο οποίος πήρε προβάδισμα στο πρώτο πεντάλεπτο, με το τηλεοπτικό τάιμ άουτ να τον βρίσκει μπροστά 9-7. Όμως ύστερα από αυτό, η Παρί μπήκε στη θέση του οδηγού, έχοντας ως μπροστάρη της τον Ιφί. Ο Γάλλος άσος έφτασε τους εννιά πόντους γρήγορα-γρήγορα, όντας ο παράγοντας «Χ» των γηπεδούχων. Το καλό νέο για το «Τριφύλλι» ήταν η είσοδος του Λορέντσο Μπράουν, που κράτησε την ομάδα του κοντά στο σκορ, φτάνοντας τους επτά. Τελικά, το δεκάλεπτο έκλεισε με την Παρί μπροστά, 21-19.

Βρέθηκε στο -15, αλλά μείωσε

Η άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν κακή και η Παρί είχε βρει ρυθμό, διευρύνοντας τη διαφορά της σε διψήφια τιμή στο +11 στο 15’. Κάτι που ανάγκασε τον Αταμάν να καλέσει τάιμ άουτ, προκειμένου να αφυπνίσει τους παίκτες του. Όμως οι Γάλλοι την έστειλαν στο +15 στα επόμενα λεπτά, πριν καταφέρει το «τριφύλλι» να τη μαζέψει ως το τέλος του πρώτου μέρους. Με οδηγό τον Λεσόρ, ο οποίος έφτασε τους 11, οι «πράσινοι» πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο μείον έξι, 45-39.

Κακή άμυνα και λάθη

Οι Μπράουν και Λεσόρ συνέχιζαν να παλεύουν και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως το πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ και τα λάθη δεν επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να απειλήσει όπως ήθελε την Παρί. Οι «πράσινοι» μείωσαν στους τρεις στο 22’, 47-44, αλλά οι γηπεδούχοι ξέφυγαν ξανά σε διψήφια τιμή, πριν το τηλεοπτικό τάιμ άουτ στα μισά της περιόδου, 58-48. Ο Σλούκας ήταν κακός και στο 26ο λεπτό επιστρατεύτηκε ο Καλαϊτζάκης. Όμως η άμυνα των φιλοξενούμενων δεν βελτιωνόταν και ο Ιφί συνέχιζε να είναι… καυτός, φτάνοντας τους 19. Έτσι, το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με διψήφια διαφορά για τους Γάλλους, 69-59. Στα 12 λάθη σταμάτησε το «τριφύλλι»…

Προσπάθησε, αλλά… – Η διαμαρτυρία του Αταμάν

Ο Ναν έδειξε να παίρνει μπροστά, ο Λεσόρ παρέμενε η σταθερά και ο Χουάντσο η «άγκυρα» στην άμυνα, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει στους πέντε, 73-68, στο 33’. Παρά την καλή τους παρουσία στην πίσω πλευρά του παρκέ, οι «πράσινοι» έμειναν χωρίς σκορ για πάνω από πέντε λεπτά!

Το αντιαθλητικό του Γκριγκόνις και η τεχνική ποινή στον Αταμάν, έδωσε την ευκαιρία στην Παρί να ξεφύγει ξανά στο σκορ. Ύστερα από αυτό το σφύριγμα και ενώ ο Ιφί εκτέλεσε την πρώτη βολή, ο Τούρκος προπονητής πήγε στην γραμματεία και ζήτησε να καταγραφεί κάτι. Με… αυτά και με εκείνα η πήγε ξανά σε διψήφια τιμή, 78-68, 3:09 να απομένουν. Το μόνο που κατάφερε ως το τέλος ο Παναθηναϊκός ήταν να μειώσει στο τελικό, 84-80.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 45-39, 69-59, 84-80

Η στατιστική του ματς ΕΔΩ.