Με κορυφαίους τους Μονέκε και Χάουαρντ η Μπασκόνια νίκησε με 76-72 την Ρεάλ στην «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» για την 3η αγωνιστική της Euroleague.

Οι Βάσκοι έφτασαν το ρεκόρ τους στο 2-1 ενώ αντίθετα η Ρεάλ γνώρισε τη δεύτερη ήττα της στα τρία πρώτα ματς.

Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο κατάφερε να πάρει τη δεύτερη νίκη της στη φετινή EuroLeague, σε μεγάλο βαθμό χάρη στις εξαιρετικές εμφανίσεις του Χάουαρντ και του Μονέκε. Ο πρώτος με 15 πόντους και ο δεύτερος με 14 συνέβαλε τα μέγιστα για το τελικό αποτέλεσμα, ενώ από την πλευρά της Ρεάλ, ο Μούσα σημείωσε 17 πόντους, αλλά με χαμηλά ποσοστά (6/16 στα σουτ). Παρά την απόδοση του Έντι Ταβάρες, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους με 7/9 εύστοχα σουτ, η Ρεάλ δεν μπόρεσε να ανατρέψει την κατάσταση, μένοντας πίσω στο σκορ στα κρίσιμα τελευταία λεπτά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ισορροπημένα με γρήγορο τέμπο και τη Ρεάλ Μαδρίτης να προηγείται με δύο πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-16). Η κατάσταση παρέμεινε αμφίρροπη μέχρι το ημίχρονο, με την Μπασκόνια να παίρνει ελαφρύ προβάδισμα (36-35). Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ κατάφερε να περάσει μπροστά με 52-48, περιορίζοντας την αντίπαλό της στους 12 πόντους. Ωστόσο, η αναμέτρηση δεν είχε τελειώσει, με την Μπασκόνια να επιστρέφει δυναμικά στην τέταρτη περίοδο.

Με το σκορ ισόπαλο (70-70) μόλις δύο λεπτά πριν το τέλος, οι Χάουαρντ και Ντιόπ πέτυχαν δύο κρίσιμα καλάθια (74-70), ενώ οι Γιουλ και Μούσα δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν στις επιθέσεις της Ρεάλ αφήνοντας την Μπασκόνια στο +4.

Παρά την προσπάθεια του Ταβάρες να μειώσει τη διαφορά στους δύο πόντους (74-72) με μόλις 10 δευτερόλεπτα να απομένουν, ο Τσίμα Μονέκε σφράγισε τη νίκη της Μπασκόνια με δύο εύστοχες βολές.

Τα δεκάλεπτα: 16-18, 36-35, 48-52, 76-72.

Δείτε εδώ την στατιστική του αγώνα.