Μέσα σε μία εκπληκτική ατμόσφαιρα, η Παρτίζαν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη στη φετινή EuroLeague, επικρατώντας της Μπάγερν με 86-78.

Με την υποστήριξη των ένθερμων φιλάθλων τους, οι “ασπρόμαυροι” εξασφάλισαν τη νίκη που επιθυμούσαν, παίρνοντας παράλληλα και εκδίκηση για την περσινή ήττα από τους Βαυαρούς, η οποία είχε παίξει σημαντικό ρόλο στην αποτυχία της πρόκρισης στο play-in της διοργάνωσης.

Η έναρξη του αγώνα ήταν ότι ακριβώς επιθυμούσαν οι φίλοι της Παρτίζαν. Η εκπληκτική ατμόσφαιρα στο γήπεδο έδωσε ώθηση στους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι ξεκίνησαν τον αγώνα με καταιγιστικό ρυθμό.

Ο πρώτος λόγος ανήκε στους σουτέρ των Σέρβων, με τους Μπράουν, Λούντμπεργκ και Μπόνγκα να προσφέρουν ένα ρεσιτάλ ευστοχίας από τη γραμμή των τριών πόντων (19-11). Η Παρτίζαν ολοκλήρωσε το πρώτο δεκάλεπτο με 24-15, έχοντας ευστοχήσει σε 6 από τα 7 τρίποντα που επιχείρησε.

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς συνέχισε να επιβάλει τον ρυθμό της στη δεύτερη περίοδο. Με την ενέργεια της εξέδρας να ενισχύει κάθε κίνηση των παικτών, η Παρτίζαν κατάφερε να διευρύνει τη διαφορά στους 22 πόντους, μόλις τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (45-23). Η Μπάγερν, αν και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου σε 49-32, φαινόταν να έχει χάσει τον έλεγχο του αγώνα.

Η γερμανική ομάδα ξεκίνησε δυναμικά το δεύτερο ημίχρονο, προσπαθώντας να επανέλθει στο παιχνίδι. Με αποτελεσματικές επιθέσεις, οι Βαυαροί κατάφεραν να μειώσουν σε μονοψήφιο νούμερο, φτάνοντας στο 56-48. Αυτή η εξέλιξη αποτέλεσε “καμπανάκι” για τους παίκτες των γηπεδούχων, οι οποίοι συνειδητοποίησαν την ανάγκη να αυξήσουν και πάλι την ένταση και τη συγκέντρωσή τους.

Η απάντηση των παικτών της Παρτίζαν δεν άργησε να έρθει. Με καθοριστικούς πόντους από τον Μπόνγκα και κρίσιμα τρίποντα από τον Νιλικίνα, η ομάδα επανέφερε τη διαφορά σε ασφαλή επίπεδα, φτάνοντας στο 66-48. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Ομπράντοβιτς έδειχνε να ελέγχει πλήρως την κατάσταση.

Παρά την κυριαρχία της Παρτίζαν, η Μπάγερν κατάφερε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει στο παιχνίδι, μειώνοντας τη διαφορά σε 74-65 πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Ο Έντουαρντς ευστόχησε σε τρίποντο, μειώνοντας τη διαφορά στους 6 πόντους (78-72), αλλά η απάντηση του Λούντμπεργκ ήταν άμεση. Με ένα καταπληκτικό καλάθι και φάουλ έβαλε οριστικά τέλος στις όποιες αμφιβολίες για την έκβαση του αγώνα.

Τα στατιστικά του αγώνα