Ο Εβάν Φουρνιέ αναφέρθηκε στο «Bartzokas Basketball» και στα σημαντικά χαρακτηριστικά του.

Ο Γάλλος γκαρντ τόνισε πως η ομαδικότητα, η πειθαρχία και η ευελιξία είναι τα κύρια χαρακτηριστικά, στο παιχνίδι που θέλει από τους παίκτες του ο Έλληνας κόουτς. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην πρώτη του επαφή με την Ελλάδα.

Αρχικά, ο Φουρνιέ δήλωσε στην Cosmote: «Η πρώτη μου επαφή με την Ελλάδα ήταν η ελληνική μυθολογία. Μου άρεσαν οι ιστορίες και ήθελα να γίνω αρχαιολόγος. Ήθελα να μελετήσω τους δεινόσαυρους. Άρχισα να μελετώ το μπάσκετ και ερωτεύτηκα το παιχνίδι. Όπως σε όλους μου άρεσε ο Ηρακλής και ο Περσέας. Οι δικές τους οι ιστορίες ήταν οι πιο συνηθισμένες».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην πρώτη του επαφή με τον ελληνικό μπάσκετ: «Ναι ήταν ένα τουρνουά παίδων. Με Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία. Το τελευταίο μας παιχνίδι ήταν με την Ελλάδα, αν δεν κάνω λάθος χάσαμε με δυο ή με τρεις πόντους. Παίζαμε με Ιταλία, στα σύνορα με Σλοβενία. Θυμάμαι και τα ονόματα τριών παικτών από την Ελλάδα. Χρυσικόπουλος, Μαυρογιάννης και Αντωνάκης».

Τέλος, αναφέρθηκε και στο «Bartzokas Basketball»: «Το “Bartzokas Basketball” για μένα είναι: Πρώτα η ομάδα, πειθαρχία στην άμυνα και ευελιξία στην επίθεση. Ήμουν θαυμαστής του Παπαλουκά και του Τσίλντρες, που τον θυμάμαι να παίζει με εκείνη την τεράστια αφάνα».