Πιάνοντας σπουδαία απόδοση και στις δύο πλευρές του παρκέ, η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε με άνεση της Μονακό και δεν την άφησε να πετύχει την τρίτη νίκη της στην εκκίνηση της σεζόν.

Ο Τζοάν Πενιαρόγια είχε δηλώσει προ της αναμέτρησης με τη Μονακό πως η ομάδα του θα πρέπει να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αγώνα και όντως αυτό συνέβη.

Οι “Μπλαουγράνα” ήταν αποτελεσματικοί, σε ελάχιστα σημεία του αγώνα έδωσαν δικαιώματα στους νωθρούς Μονεγάσκους και δίκαια έφτασαν στη νίκη έχοντας πλέον ρεκόρ 2-1 στη Euroleague όπως και η Μονακό.

Η διαφορά έφτασε ακόμη και τους 20 πόντους στο 3ο δεκάλεπτο (που ήταν και το καλύτερο για τους Καταλανούς) με τους γηπεδούχους να ελέγχουν τα ριμπάουντ και να εκμεταλλεύονται τα 14 λάθη της Μονακό (έκανε τα διπλάσια από τον μέσο όρο της) για να φτάσουν στο άνετο 86-71.

Ο Πάντερ είχε 21 πόντους,3 ασίστ και 20 στην αξιολόγηση, από κοντά ο Πάρκερ με 16 π. (4/6 τρίποντα), 13 πόντους είχε ο Λαπροβίτολα , 10 ο Βέσελι.

Από τη Μονακό ο Οκόμπο είχε 13 π. και 7 ασίστ, 12 ο Ντιάλο, 10 ο Τζαϊτέ ενώ ο Τζέιμς είχε 11 π. με 2/9 σουτ εντός παιδιάς.

Την Παρασκευή η Μπαρτσελόνα μεταβαίνει στην έδρα του αήττητου Ερυθρού Αστερά, ενώ η Μονακό φιλοξενεί την ουραγό Βίρτους.