Σε ένα απίστευτο ματς, με δύο ισάξιους αντιπάλους και αμέτρητες εναλλαγές του σκορ, η Μπαρτσελόνα πέτυχε σπουδαία νίκη στην παράταση επί του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με σκορ 98-94.

Οι γηπεδούχοι έχασαν το αήττητο μέσα στο σπίτι του, σε ένα παιχνίδι που «έσπαγε» καρδιές.

Στην τελευταία καθοριστική επίθεση της παράτασης, η Μπαρτσελόνα έβγαλε την άμυνα και διατήρησε το υπέρ της προβάδισμα, τελειώνοντας μάλιστα το ματς με τον απίστευτο Πάντερ. Ο πρώην παίκτης της Παρτίζαν ήταν συγκλονιστικός πετυχαίνοντας 26 πόντους (3 ασίστ-4 κλεψίματα).

Για να φτάσουμε μέχρι την παράταση, όπου το ματς απέκτησε “άγρια” ομορφιά, οι δύο ομάδες έδωσαν τρομερή μάχη, με το προβάδισμα να αλλάζει συνεχώς χέρια. Η ομάδα του Σφαιρόπουλου βασιζόταν στους Κάλινιτς και Ντος Σάντος επιθετικά, ενώ εκείνη του Πεναρόγια κυρίως στους Βέσελι και Πάντερ.

Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας και με το σκορ στο 82-81, ο Πάντερ πέτυχε τεράστιο τρίποντο και έγραψε το 82-84, όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει. Με 10.2’’ να απομένουν ο Ντος Σάντος ευστόχησε σε λέι απ και ισοφάρισε, με τον Πάντερ να αστοχεί στην τελευταία φάση και το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Εκεί ο Πάντερ βγήκε ξανά μπροστά και το πήρε προσωπικά. Με δικό του σουτ, κάτι λιγότερο από ένα λεπτό για το φινάλε έδωσε προβάδισμα τριών πόντων στην Μπαρτσελόνα (93-96), ο Αστέρας δεν είχε απάντηση και οι «μπλαουγκράνα» έφυγαν με σπουδαία νίκη, βάζοντας τέλος στο σερί των Σέρβων.

Τα δεκάλεπτα: 25-26, 47-44, 66-63, 84-84, 94-98 (παρ.).

Αναλυτικά ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα