Μετά τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού, η ομάδα του Σπλίτερ απέδειξε με την επικράτησή της κόντρα στη Μονακό πως ουδείς αντίπαλος δικαιούται για να την λάβει αψήφιστα.

Με τον Τι Τζέι Σορτς σε απίθανη βραδιά η Παρί επιβλήθηκε στο Πριγκιπάτο της Μονακό με 87-80, ταράζοντας και πάλι τα νερά της Euroleague, μετά τη νίκη της επί του Παναθηναϊκού.

Η ομάδα του Σπλίτερ μπήκε εξαιρετικά στο παρκέ, προηγήθηκε με 14-2 καταθέτοντας μεγαλύτερη ενέργεια στο παρκέ, με τη Μονακό να αφυπνίζεται και να μειώνει σε 25-22 με την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Η τριάδα των Σορτς, Μάλκομ και Γουόρντ ήταν ασταμάτητη, η άμυνα της Μονακό ήταν απογοητευτική με αποτέλεσμα οι Παριζιάνοι να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με προβάδισμα 6 πόντων, 43-49.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς επέστρεψε από την ανάπαυλα με ενεργοποιημένο το αμυντικό φίλτρο, έπαιξε πιο επιθετική άμυνα, πέρασε μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά στον αγώνα 57-56 στο 26′ και 7 λεπτά πριν από το τέλος κατάφερε να φτάσει την υπέρ της διαφορά στους 6, 73-67.

Σε εκείνο το σημείο όμως άρχισαν και πάλι οι λανθασμένες αποφάσεις ειδικά από τους Οκόμπο και Τζέιμς, με “κλειδί” τον Γιάντουνεν που πέτυχε τους 8 από τους 11 πόντους του στο τελευταίο πενάλεπτο η Παρί έκανε επιμέρους σκορ 20-7 για να πάρει τη μεγάλη νίκη και να βρεθεί στο 2-3, ενώ η Μονακό έπεσε στο 3-2.

Ο Τι Τζέι Σορτς με 39 στην αξιολόγηση θέτει υποψηφιότητα για το βραβείο του MVP της 5ης αγωνιστικής (28 π., 10 ασίστ, 10/15 σουτ), ο Γουόρντ είχε 15 πόντους, ο Μάλκομ 13, ο Γιάντουνεν 11.

Από τους ηττημένους ο Οκόμπο είχε 13 πόντους και 7 ασίστ αλλά στο τέλος οι αποφάσεις του ήταν ελλειματικές, ο Τζέιμς είχε 13 πόντους με 4/10 σουτ, ο Τζαϊτέ πάλεψε κάνοντας double-double με 13 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Δείτε εδώ την στατιστική απεικόνιση του αγώνα.