Η Εφές πήρε σπουδαίο διπλό στο Μιλάνο, αλλά έχασε τον Λάρκιν...


Η Αναντολού Εφές διέλυσε την Αρμάνι στο Μιλάνο, δείχνοντας από νωρίς τα… δόντια της.

Από την αρχή φάνηκε πως για τους φιλοξενούμενους θα ήταν ένα εύκολο βράδυ καθώς νωρίς πήραν προβάδισμα στο σκορ με 11-23 στην πρώτη περίοδο.

Η διαφορά συνέχισε να ανεβαίνει και ξεπέρασε τους 20 πόντους πριν την ανάπαυλα (25-46), με τον τουρκικό σύλλογο να μοιάζει ασταμάτητος.

Η Ιταλική ομάδα πραγματοποίησε εκπληκτική τρίτη περίοδο, εκμεταλλευόμενη και το σοκ της Εφές από τον τραυματισμό του Λάρκιν, έτρεξε επιμέρους σκορ 34-20 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι μειώνοντας σε 59-66.

Η Εφές συνήλθε άμεσα και στο ξεκίνημα του τετάρτου δεκαλέπτου, ξέφυγε και πάλι με διψήφιο προβάδισμα φτάνοντας στην άνετη νίκη και έχοντας πλέον τρεις νίκες και δύο ήττες.
Η Αρμάνι έδειξε και πάλι κακό αγωνιστικό πρόσωπο, σημείωσε τρίτη σερί ήττα και μπαίνει σε… περιπέτειες.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ελάιτζα Μπράιαντ με 19 πόντους και 5 ασίστ, ενώ 17 πόντους και 7 ασίστ μέτρησε ο Ντάριους Τόμπσον και από 11 πόντους οι Τζόρνταν Νουόρα, Ερτσάν Οσμάνι και Ρόλαντς Σμιτς.

Για την Αρμάνι, σε εξαιρετική βραδιά με 29 πόντους ήταν ο Νίκολα Μίροτιτς, ενώ 16 είχε ο Ζακ ΛεΝτέι.


Ο τραυμασιμός του Λάρκιν

Μελανό σηνμείο του αγώνα ο τραυματισμός του Λάρκιν, που αποχώρησε υποβασταζόμενος από την αναμέτρηση μετά από πάτημα του Νίκολα Μίροτιτς.
Συγκεκριμένα, στη διάρκεια του τρίτου δεκαλέπτου, ο Μίροτιτς έκανε προσπάθεια μπροστά στον Αμερικανό γκαρντ της Εφές, όμως την ώρα που προσγειώθηκε, πάτησε πάνω στον αστράγαλο του τελευταίου.

Πριν αποχωρήσει από το παρκέ, ο Λάρκιν είχε στην αναμέτρηση 2 πόντους με 1/4 εντός πεδιάς, αλλά και 6 ασίστ. Συνολικά στη φετινή Ευρωλίγκα, μετρά 13 πόντους, 2,5 ριμπάουντ και 5,2 ασίστ κατά μέσο όρο. Η ακριβής εκτίμηση της κατάστασης του και ο χρόνος απουσίας του από τα παρκέ, δεν μπορεί θα προσδιοριστεί τις επόμενες ώρες.

Τα δεκάλεπτα: 11-23, 25-46, 59-66, 84-96