Η Ρεάλ έκανε πολύ εύκολο το βράδυ της από την αρχή και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Έπαιξαν ρόλο οι απουσίες του Ερυθρού Αστέρα.

Και οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 3-2 στη διοργάνωση μετά τη νίκη των Μαδριλένων.

Επιβλητική η Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Δεν άφησε τον Ερυθρό Αστέρα να μπει ποτέ στο κλίμα του αγώνα. Οι Μαδριλένοι έκαναν πάρτι στην άμυνα και στην επίθεση και έφτασαν να προηγούνται στο δεύτερο δεκάλεπτο μέχρι και με 18 πόντους (40-22). Εκλεισαν το πρώτο μέρος όντας μπροστά 46-29. Εντυπωσιακός ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Καμπάτσο, που σε δύο φάσεις μοίρασε ασίστ στον Εντιαγέ, κάνοντας ποδιά στον αμυνόμενο.

Οι απουσίες των Νέντοβιτς και Μπόλομποϊ περιόρισαν την ομάδα του Σφαιρόπουλου, ειδικά η έλλειψη του βασικού ψηλού του κόντρα σε Ταβάρες και Ιμπάκα ήταν αισθητή, μιας και ο Πλάβτσιτς δεν ανταποκρίθηκε στο ρόλο του.

Ο Ερυθρός Αστέρας έκανε την προσπάθειά του στο τρίτο δεκάλεπτο με ένα 9-0 σερί και μείωσε σε 67-52. Όμως δεν αρκούσε για να μπει στη διεκδίκηση του αγώνα. Η Ρεάλ συνέχισε να είναι εντυπωσιακά εύστοχη στα σουτ δύο πόντων (72%) και με το 38% στο τρίποντο δεν άφησε περιθώρια στους αντιπάλους της.

Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε τυπικό χαρακτήρα πλέον, καθώς η διαφορά κυμαινόταν πάνω από τους είκοσι πόντους και ο Ματέο είχε την ευκαιρία να ξεκουράσει τον Καμπάτσο και να χρησιμοποιήσει τους νεαρούς Γκονζάλεζ και Γκεγέ.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Αργεντίνος με 13 πόντους, 6 ασίστ και 30 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Τα στατιστικά του αγώνα