Ο Γιώργος Μπατζώκας δεν έκρυψε τον προβληματισμός του για το βαρύ πρόγραμμα, το οποίο όπως τόνισε επιφέρει τραυματισμούς.

Ο Έλληνας κόουτς του Ολυμπιακού ζήτησε από τους παίκτες του να βγάλουν αντίδραση στο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ, μετά την ήττα στο ντέρμπι των «αιωνίων» και συμπλήρωσε πως ορισμένοι παίκτες του δεν είναι απολύτως έτοιμοι, μετά τους τραυματισμούς τους.

Αρχικά, ο Μπαρτζώκας δήλωσε για τη Ρεάλ Μαδρίτης: «Μιλάμε για μια ομάδα που είναι σε καλή κατάσταση τώρα. Έπαιξε απόγευμα χθες και ξόδεψε πολύ λιγότερες δυνάμεις από εμάς. Και είναι μια ομάδα, που αν εξαιρέσουμε την εμφάνιση που έκανε στην Μπασκόνια, όπου έχασε, αλλά έπαιζε χωρίς τον Καμπάτσο, έχει κάποια χαρακτηριστικά, μια ομάδα που παίζει σε high pace, σκοράρει πολύ και είναι φυσικά η καλύτερη ομάδα στο να μπλοκάρει σουτ, να μην επιτρέπει δίποντα, λόγω της ύπαρξης του Ταβάρες, αλλά φυσικά και του Ιμπάκα. Από την άλλη επιτρέπει κάποια άλλα πράγματα στο παιχνίδι, που δε θέλω να αναλύσουμε τώρα, που καλούμαστε εμείς να τα κάνουμε. Και να δούμε την επόμενη μέρα, όπως πάντα είναι στον αθλητισμό και στη ζωή, γιατί χθες χάσαμε το παιχνίδι, δεν κάναμε μια καλή εμφάνιση. Σε μια μέρα πρέπει να ξαναπαίξουμε και έτσι είναι η ζωή. Στο επόμενο παιχνίδι πρέπει να είναι έτοιμος να απαντήσεις, αντιδράσεις θα έλεγα».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αγωνιστική εικόνα του Ολυμπιακού: «Πιστεύουμε στην ομάδα μας, δεν είναι ότι ξαφνικά αρχίσαμε να αμφιβάλουμε για τους εαυτούς μας. Αυτό που σίγουρα υπάρχει είναι ότι έχουμε πάρα πολλούς παίκτες που προέρχονται από τραυματισμό και δεν είναι ακόμα σε καλή κατάσταση. Δηλαδή δεν μπορούν καν να παίξουν πάνω από πέντε λεπτά συνεχόμενα σε παιχνίδι, με βάση την πληροφορία που έχω από το ιατρικό σταφ και από τους γυμναστές. Είναι άλλο ένας παίκτης να είναι σε καλή κατάσταση και άλλο να είναι στο γήπεδο. Όλες οι ομάδες περνάνε από αυτό το διάστημα. Η Ρεάλ το είχε στην αρχή της χρονιάς, αν θυμάστε. Ο Παναθηναϊκός το είχε το προηγούμενο διάστημα. Εμείς φαίνεται ότι το έχουμε τώρα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε χρόνο για προπόνηση, πρέπει από τα παιχνίδια να αντιδράσουμε, να δείξουμε προσωπικότητα, να δείξουμε αυτοπεποίθηση και χαρακτήρα. Είμαι σίγουρος ότι έχουμε τους παίκτες να το κάνουμε. Γενικά είμαι πολύ αισιόδοξος με αυτά που βλέπω από την ομάδα, όμως πρέπει να περάσουμε από Συμπληγάδες για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε».

Τέλος, μίλησε και για το αγωνιστικό πρόγραμμα της σεζόν: «Να χτυπήσω ξύλο. Δε θέλω να κάνω χαρακτηρισμούς για το πρόγραμμα. Είναι πάρα πολύ βαρύ. Επί της ουσίας τι κάνει; Μειώνει τον χρόνο αποκατάστασης των παικτών, μειώνει τον χρόνο προπόνησης, τον χρόνο ξεκούρασης. Τα παιχνίδια είναι απαιτητικά και έχουν μεγάλη ένταση και η ένταση δεν είναι μόνο στο σώμα, αλλά και στο μυαλό. Έχουν επιβάρυνση μεγάλη. Αυτό επιφέρει τραυματισμούς. Τόσοι πολλοί παίκτες τραυματίζονται, ο ένας μετά τον άλλο. Είναι κάτι που πρέπει να αναλύσει η διεθνής μπασκετική κοινότητα, για το αν πια στην Ευρώπη μπορεί κανείς να παίζει 85-90 παιχνίδια τον χρόνο και αυτό να θεωρείται φυσιολογικό. Δεν είναι κάτι της ώρας, απλά μπαίνουμε και παίζουμε».