Ο ρυθμιστικός παράγοντας Μήτογλου

Τα στατιστικά ευρήματα του newstats.eu είναι ξεκάθαρα: O 22χρονος διεθνής ψηλός δεν βελτιώνει μονάχα την εικόνα στα ριμπάουντ. Είναι ένα όπλο για να προοδεύσει ο Παναθηναϊκός συνολικά.

Μεγάλη συζήτηση έχει γίνει για την απόδοση του Ντίνου Μήτογλου στον Παναθηναϊκό, ειδικά μετά την εμφάνιση καριέρας που έκανε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την CSKA. Ας δούμε όμως καλύτερα σε ποιούς τομείς βοηθά την ομάδα του περισσότερο. 

Τις περισσότερες φορές παίζει με την «δεύτερη» ομάδα των «πρασίνων». Κατα τη διάρκεια της παρουσίας του στον αγωνιστικό χώρο, δε βοηθάει τον ΠΑΟ να σκοράρει περισσότερους πόντους σε σχέση με το όταν είναι στον πάγκο.

Ωστόσο είναι ο δεύτερος (μαζί με τον Καλάθη) παίκτης των πρασίνων σε σκορ κατά τη διάρκεια του δευτέρου δεκαλέπτου. Αυτό το στοιχείο είναι ένα από τα δεδομένα που εξετάζει ο Ρικ Πιτίνο για να αλλάξει τις πεντάδες που αγωνίζονται μαζί. 

Όταν ο Μήτογλου αγωνίζεται, είναι η μοναδική περίπτωση που ο ΠΑΟ ελέγχει τα συνολικά rebounds στον αγώνα.

Το κάνει κυρίως χάρη στα επιθετικά rebounds οπου ο ΠΑΟ κερδίζει 7% περισσότερες κατοχές με τον βορειοελλαδίτη forward αγωνιζόμενο.

Όταν δε συνδυάζεται με τον Παπαγιάννη στο “5” πέρα από τον  καθαρό έλεγχο των rebounds και στα δύο άκρα, ο Παναθηναϊκός εμφανίζεται να παίζει και πολύ καλύτερη άμυνα. 

Ενδεχομένως, μία αλλαγή στο rotation των παιχτών του Παναθηναϊκού να έλυνε το ζήτημα των rebounds και της άμυνας που απασχολούν την πρώτη πεντάδα και το πρόβλημα του σκορ και των ποσοστών που απασχολεί την δεύτερη.

Μία διαφοροποίηση στο ρόλο των Thomas και Μήτογλου ίσως να είναι το κλειδί, κάτι που προσπαθεί να κάνει ο Ρικ Πιτίνο στα τελευταία παιχνίδια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.