«Από το στόμα σου και στου Θεού τ’αυτί»

O Γιώργος Σιγάλας παρουσιάστηκε πολύ αισιόδοξος για τη μάχη του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα, τόνισε πως περιμένει με ανυπομονησία το... στοίχημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ήταν... αφοπλιστικός όταν τον ρωτήσαμε για το ενδεχόμενο να δούμε έναν τελικό Ευρωλίγκας ανάμεσα σε «πράσινους» και «ερυθρόλευκους».

Έχει φάει τα ευρωπαϊκά γήπεδα με το… κουτάλι. Αρχηγός της Εθνικής μας ομάδας, του Ολυμπιακού, Πρωταθλητής Ευρώπης με τους «ερυθρόλευκους» το 1997 στη Ρώμη. Πριν από κάθε μεγάλη διοργάνωση, όταν αναζητάς κάποιον να μιλήσει για τις προκλήσεις των ελληνικών ομάδων, το μυαλό σου πάει αμέσως στον Γιώργο Σιγάλα, η εμπειρία άλλωστε του περισσεύει.

Ο «Ράμπο» του ελληνικού μπάσκετ μίλησε αποκλειστικά στο Novasports.gr εν όψει του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, παρουσιάστηκε πολύ αισιόδοξος για τη μάχη του Ολυμπιακού απέναντι στην Μπαρτσελόνα, τόνισε πως περιμένει με ανυπομονησία το… στοίχημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ήταν… αφοπλιστικός όταν τον ρωτήσαμε για το ενδεχόμενο να δούμε έναν τελικό Ευρωλίγκας ανάμεσα σε «πράσινους» και «ερυθρόλευκους».

«Έχει μεγάλη τύχη ο Ολυμπιακό»
Η συζήτησε ξεκίνησε με μια μεγάλη αισιόδοξη νότα όταν ο «Ράμπο» αναφέρθηκε αρχικά στη μάχη του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα: «Θεωρώ πως ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη τύχη κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί διαθέτουν μεγάλα κορμιά και θεωρώ πως το βάρος πρέπει να πέσει εκεί. Αυτό οφείλει να προσέξει ο Ολυμπιακός και νομίζω πως θα το κάνει. Από κει και πέρα όμως πρέπει και η Μπαρτσελόνα να προσέξει τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι του δεν είναι μονοδιάστατο, το έδειξε κατά τη διάρκεια της σεζόν ότι επιτίθεται κα αμύνεται με διάφορους τρόπους. Η Μπαρτσελόνα δεν είναι η ομάδα των προηγουμένων ετών, αν και διαθέτει μεγάλη εμπειρία. Θεωρώ πως αν ο Ολυμπιακός εξουδετερώσει τα μεγάλα κορμιά των Ισπανών και είναι εύστοχος στην επίθεση, έχει μεγάλη τύχη να προκριθεί στον τελικό».

«Όπως η Μπαρτσελόνα τον Σπανούλη»
Έχοντας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ένας από τους κορυφαίους αμυντικούς, τόσο του ελληνικού όσο και κατ επέκταση του ευρωπαϊκού μπάσκετ, δεν θα μπορούσαμε να μην τον ρωτήσουμε για τον παίκτη κλειδί της Μπαρτσελόνα, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Πως θα πρέπει να τον αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός; «Όπως θα αντιμετωπίσει η Μπαρτσελόνα τον Σπανούλη», ήταν η πρώτη ατάκα του Γιώργου Σιγάλα ο οποίος συνέχισε: «Νομίζω πως αυτοί οι δύο θα περάσουν αρκετό χρόνο του ματς, ο ένας πάνω στον άλλο. Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει ένα δυο παιδιά που μπορούν να τον αντιμετωπίσουν. Ένας είναι ο Παπανικολάου, που έχει τον κορμί να τον παίξει τόσο από κοντά όσο και από μακριά. Φυσικά και ο Μάντζαρης που ίσως αυτή τη στιγμή είναι ο νούμερο 1 υποψήφιος να τον αντιμετωπίσει», είπε συνεχίζοντας: «Να ξέρεις όμως πως τέτοια παιχνίδια τραβάνε σε διάρκεια και ποτέ δεν ξέρεις τι όπλο μπορεί να επιστρατεύσεις. Κάποτε ο Πάσπαλι είχε βγάλει αρκετό χρόνο παίζοντας άμυνα πάνω στον Γκάλη, τόσο σε αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο Τελ Αβίβ όσο και σε αναμέτρηση της Εθνικής μας ομάδας με την Ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Δεν το περίμενε κανείς τότε αυτό.»

«Το στοίχημα του Ομπράντοβιτς»
Αναφορικά με την μεγάλη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, κράτησε χαμηλότερους τόνους, λόγω και της δυναμικότητας των Ρώσων, ωστόσο τόνισε πως περιμένει με αγωνία τον… Ζέλικο Ομπράντοβιτς… «Περιμένω με αγωνία σαν μπασκετικός το στοίχημα του Ομπράντοβιτς. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που μοιάζει πυροκίνητη. Νίκησε δύο φορές φέτος τον Παναθηναϊκό. Θα πρέπει να τους βγάλουν τα μειονεκτήματά τους. Μου μοιάζει δύσκολο, αλλά ευελπιστώ σε αυτά που θα σκεφτεί ο Ομπράντοβιτς».

Ενώ για το μαρκάρισμα του Κιριλένκο, μας είπε: «Οτιδήποτε γίνει θα πρέπει να είναι ομαδικό. Είναι δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις στο ένας εναντίον ενός. Αν θες τη γνώμη μου, η ΤΣΣΚΑ διαθέτει πιο επικίνδυνους παίκτες από τον Κιριλένκο. Π.χ ο Κριάπα αποδεικνύεται εξαιρετικά χρήσιμος φέτος. Ή ο Σβέντε μοιάζει πιο χρήσιμος από τον Τεόντοσιτς. Είναι μια ομάδα που μπορεί να σου κάνει τεράστια ζημιά, αν δεν προσέξεις. Υπάρχει τεράστιος βαθμός δυσκολίας».

«Να το δούμε κι αυτό»
Και θα λεγε κανείς πως κράτησε την καλύτερη ατάκα για το τέλος… «Ο Σχορτσιανίτης σε πρόσφατη δήλωσή του, τόνισε πως θα βουλιάξει η Ευρώπη σε ένα ενδεχόμενο τελικό ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, πόσο πιθανό βλέπεις εσύ αυτό το ενδεχόμενο;» ήταν η ερώτησή μας και η απάντηση του «Ράμπο» αφοπλιστική: «Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί», είπε, τονίζοντας παράλληλα: «Μακάρι να το δούμε και αυτό ως ελληνικό μπάσκετ. Όμως μετράει η πράξη πάντα και όχι η ημέρα. Θα μετρήσει και η μέρα που βρεθούν οι δύο ελληνικές ομάδες στους ημιτελικούς. Είναι ένα παιχνίδι για τον καθένα μέχρι τον τελικό. Παίζει ρόλο η εμπειρία και η προσωπικότητα σε ένα νοκ άουτ ματς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.