Δεύτερος και… ωραίος (video)

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 82-81 της Αρμάνι Μιλάνο Τζινς στο ΣΕΦ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ζαλγκίρις επί της Εφές προκρίθηκε δεύτερος στο Top -16 της Ευρωλίγκας. Εξαιρετική εμφάνιση από τους Σπανούλη (18 π.), Λο (14 π.) και Χάινς (16 π.), ενώ για τους Ιταλούς ξεχώρισαν οι Λάνγκφορντ (21 π.) και Μπουρούσης (13π.).

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 82-81 της Αρμάνι Μιλάνο Τζινς στο ΣΕΦ και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ζαλγκίρις επί της Εφές προκρίθηκε δεύτερος στο Top -16 της Ευρωλίγκας. Εξαιρετική εμφάνιση από τους Σπανούλη (18 π.), Λο (14 π.) και Χάινς (16 π.), ενώ για τους Ιταλούς ξεχώρισαν οι Λάνγκφορντ (21 π.) και Μπουρούσης (13π.).

Η Αρμάνι Μιλάνο εκμεταλλευόμενη τις άστοχες επιθέσεις του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του αγώνα προηγήθηκε με 6-3, όμως η αντίδραση των γηπεδούχων ήταν άμεση και με σερί 7-0 πήραν το προβάδισμα (10-6). Οι Ιταλοί με τον Λάνγκφορντ σε ρόλο οργανωτή αλλά και… εκτελεστή βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνα των «ερυθρόλευκων» και προηγήθηκαν με 12-17 ένα λεπτό πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αντέδρασαν και κατάφεραν να μειώσουν με τον Χάινς σε 16-19 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά και με συνεχόμενους πόντους των Τζεντίλε και Μέλι προηγήθηκαν με 20-27. Σε εκείνο το σημείο ο Γιώργος Μπαρτζώκας επανέφερε στο παρκέ τον Σπανούλη. Οι «ερυθρόλευκοι» με σερί 5-0 μείωσαν στο καλάθι και ανάγκασαν τον Σέρτζιο Σκαριόλο να καλέσει time out για να σταματήσει τον ρυθμό τους. Οι Ιταλοί προσπάθησαν εκ νέου να δημιουργήσουν μια διαφορά ασφαλείας, όμως η καλή άμυνα του Ολυμπιακού, αλλά και ο εξαιρετικός στην επίθεση Σπανούλης δεν τους το επέτρεψε. Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση του πρώτου ημιχρόνου ο Ομάρ Κουκ χρεώθηκε με τεχνική ποινή για διαμαρτυρία, γεγονός που το εκμεταλλεύτηκαν οι Πρωταθλητές Ευρώπης και προηγήθηκαν με +2 (40-38). Από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της ομάδας του Μιλάνου και διεύρυναν τη διαφορά τους (45-38) με τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός προσπάθησε να τρέξει στον αιφνιδιασμό με τον Παπανικολάου όμως δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο βρήκε εύκολα καλάθια από την περιφέρεια με τους Λάνγκφορντ και Κουκ και διατήρησε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα (55-50) στα μισά του τρίτου δεκαλέπτου.



Σε εκείνο το σημείο οι Ιταλοί κατάφεραν να ισορροπήσουν τον ρυθμό και με συνεχόμενους πόντους των Τζεντίλε και Φώτση να μειώσουν στους τρεις (60-57). Ο κακός ρυθμός των «ερυθρόλευκων» στην άμυνα επέτρεψε στους  φιλοξενούμενους να βρουν εύκολους πόντους και να ισοφαρίσουν σε 62-62 με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου οι δύο ομάδες βάδισαν μαζί στο σκορ. Οι «ερυθρόλευκοι» στα μισά της περιόδου κατάφεραν να ξεφύγουν και πάλι με +6 (72-66) στο σκορ χάρη στους συνεχόμενους πόντους του Χάινς, όμως οι Ιταλοί βρήκαν και πάλι τον τρόπο να «ροκανίσουν» τη διαφορά και με σερί 5-0 μείωσαν στον πόντο (72-71). Η αντεπίθεση των φιλοξενούμενων δεν σταμάτησε εκεί αφού κατάφεραν να βρουν σκορ μέσα από τη ρακέτα με τον Μπουρούση και να μπουν μπροστά στο σκορ (76-77) δύο λεπτά πριν το φινάλε. Στα εναπομείναντα λεπτά οι δύο ομάδες πήγαν πόντο – πόντο στο σκορ, όμως το άστοχο δίποντο του Λάνγκφορντ στην εκπνοή του αγώνα χάρισε τη νίκη στους «ερυθρόλευκους» με 82-81.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 45-38, 62-62, 82-81

Ολυμπιακός: Χάινς 16 (7 ριμπ), Λο 14 (5 ασ), Σπανούλης 18, Περπέρογλου 6, ΣΛούκας 1, Πάουελ 10, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 12, Μάντζαρης 3

Αρμάνι: Τζιακέτι, Στίπσεβιτς 3, Χέρστον 7, Φώτσης 5, Κουκ 9, Κιότι 2, Μπουρούσης 13 (12 ριμπ), Μέλι 8, Λάνγκφορντ 21, Τζεντίλε 13


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.