Καλύτερος χωρίς… διαφορά (video)

Ένας απολαυστικός Ολυμπιακός κυριάρχησε για τριάντα λεπτά απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ, αλλά αδίκησε τον εαυτό του στο φινάλε (82-74), μη μπορώντας να κρατήσει το +9 που θα του έδινε πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με τους Βάσκους.

Ένας απολαυστικός Ολυμπιακός κυριάρχησε για τριάντα λεπτά απέναντι στην Κάχα Λαμποράλ, αλλά αδίκησε τον εαυτό του στο φινάλε (82-74), μη μπορώντας να κρατήσει το +9 που θα του έδινε πλεονέκτημα σε πιθανή ισοβαθμία με τους Βάσκους.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με το ίδιο ακριβώς σκορ με αυτό της Βιτόρια και έτσι σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων, θα έχει τον πρώτο λόγο αυτή που θα έχει την καλύτερη διαφορά πόντων στον όμιλο. Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός είναι στο +20 ενώ η Κάχα στο +15.

Πνιγμός! Αυτό έπαθε η Κάχα στο ξεκίνημα από τη φοβερή άμυνα του Ολυμπιακού, που είχε μεγάλη διάθεση να πιέσει. Ο Παπανικολάου βγάζοντας τεράστια ενέργεια, ήταν πρωταγωνιστής και στις δύο πλευρές του παρκέ. Αν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο προσεκτικοί στα τελειώματα των αιφνιδιασμών σε αυτό το διάστημα, τότε θα είχαν εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερο προβάδισμα στο τέλος της πρώτης περιόδου (18-11).

Για τη δεύτερη περίοδο αρκεί να αναφερθεί πως στα πρώτα 6:30 οι Βάσκοι πέτυχαν μόλις έξι πόντους. Ο Ολυμπιακός έβαλε στο παιχνίδι και τους Χάινς, Λο, με τη διαφορά να αγγίζει ακόμα και τους 18 πόντους (32-14). Ο Τάμπακ ζητούσε το ένα τάιμ άουτ πίσω από το άλλο και κατάφερε με κάποια καλάθια κυρίως από τον Λάμπε να μαζέψει κάπως τα πράγματα. Το τρίποντο του Σπανούλη από πολύ μακριά στο τέλος, έδωσε ξανά «αέρα» +14 στους γηπεδούχους στο ημίχρονο (41-27).

Σα να μην έγινε ημίχρονο στο ΣΕΦ, αφού ο Ολυμπιακός μπήκε το ίδιο φουριόζος στην τρίτη περίοδο. Κάποια προσωπικά καλάθια του Σαν Εμετέριο ισοσταθμίζονταν από την επιθετική πολυφωνία των «ερυθρολεύκων» και έτσι η διαφορά παρέμενε μεγάλη. Η άμυνα των Πειραιωτών χαλάρωσε κάπως προς το φινάλε της περιόδου, με αποτέλεσμα οι Ισπανοί να μειώσουν στους 12 στο 30ο λεπτό (62-50).

Η Κάχα μπήκε αποφασισμένη στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά παρά το ότι πλησίασε αρκετές φορές στα όρια της διαφοράς, οι παίκτες του Μπαρτζώκα έβρισκαν τις λύσεις είτε από τρίποντα του Λο, είτε με δύσκολα καλάθια των Άντιτς, Περπέρογλου. Το τρίποντο του Ερτέλ 58” πριν το τέλος, έφερε τη διαφορά σους 12, ενώ ο Λάμπε με νέο σουτ τριών πόντων την έριξε μετά από πολλή ώρα σε μονοψήφιο νούμερο (80-71).

Το παιχνίδι πήγε στη ρώσικη ρουλέτα των βολών, με τον Άντιτς να χάνει δύο, δίνοντας την ευκαιρία στο Ερτέλ με λέι απ να διαμορφώσει το τελικό 82-74. Ο Λο στα υπόλοιπα 5” δεν κατάφερε να απαντήσει και έτσι παρέμεινε το +8.

Τα δεκάλεπτα: 18-11, 41-27, 62-50, 82-74

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 4, Λο 18, Άντιτς 8, Σπανούλης 9, Περπέρογλου 9, Σερμαντίνι 3, Σλούκας 9, Πάουελ 2, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 11, Παπανικολάου 9, Κατσίβελης

Κάχα Λαμποράλ (Τάμπακ): Κουκ 3, Νοτσιόνι 7, Μ. Μπιέλιτσα, Καμπέθας, Σαν Εμετέριο 7, Πλάις 2, Ερτέλ 16, Λάμπε 12, Ν. Μπιέλιτσα 12, Κοζέρ 15


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.