Η ΤΣΣΚΑ του έφερε… Μπαρτσελόνα (Video)

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 63-69 από την καλύτερη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα βρει στο δρόμο του (με μειονέκτημα έδρας) για το Final Four του Λονδίνου τη Μπαρτσελόνα. Το πάλεψαν οι «πράσινοι» που είχαν πρώτο σκόρερ τον εξαιρετικό Μπράμος (18π) αλλά και άποντο τον Διαμαντίδη.

Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 63-69 από την καλύτερη ΤΣΣΚΑ Μόσχας και θα βρει στο δρόμο του (με μειονέκτημα έδρας) για το Final Four του Λονδίνου την Μπαρτσελόνα. Το πάλεψαν οι «πράσινοι» που είχαν πρώτο σκόρερ τον εξαιρετικό Μπράμος (18π) αλλά και άποντο τον Διαμαντίδη.

Με μπλακ άουτ μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός, δίνοντας την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να πάρει γρήγορα προβάδισμα 8-0. Οι «πράσινοι» ήταν πολύ νευρικοί, με τον Αργύρη Πεδουλάκη να φωνάζει στο τάιμ άουτ να ξεχάσουν  τον κόσμο και να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι. Το πρώτο καλάθι ήρθε από τον Ματσιούλις, τρεισήμισι λεπτά μετά το τζάμπολ και εκμεταλλευόμενοι τα καλάθια του Λάσμε, οι γηπεδούχοι “μάζεψαν” τα πράγματα για το 11-14 του 10ου λεπτού.

Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν το ίδιο και χειρότερο για τον Παναθηναϊκό, με την άμυνα να έχει πολλά κενά και τον Καούν να κάνει ότι θέλει Λάσμε και Σχορτσανίτη. Τα πράγματα άλλαξαν στο 16-26 υπέρ της ΤΣΣΚΑ. Οι παίκτες  του Πεδουλάκη βρήκαν ρυθμό από την άμυνα που για πρώτη φορά φάνταζε (και ήταν) απροσπέλαστη για τους Ρώσους και με μπροστάρη τον Μάικ Μπράμος, πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια με 34-33.

Οι δύο ομάδες μπήκαν ακόμα πιο προσεκτικές αμυντικά στο τρίτο δεκάλεπτο, κάτι που είχε σαν απόρροια τα άσχημα ποσοστά στην επίθεση και των δύο αλλά και τα πολλά λάθη. Το προβάδισμα εναλλασσόταν συνέχεια, με τον Θοδωρή Παπαλουκά να αποτελεί τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο του Πεδουλάκη σε αυτό το διάστημα. Οι γηπεδούχοι έπαιρναν πόντους από αρκετούς παίκτες με τον Σχορτσανίτη να βρίσκει πρόσφορο έδαφος και να ισοφαρίζει σε 45-45, πριν ο Μπράμος με -νέο τρίποντο- δώσει αέρα τριών πόντων στο τέλος του δεκαλέπτου (50-47).

Τα προβλήματα γιγαντώθηκαν στην επίθεση του Παναθηναϊκού στην τελευταία περίοδο, αφού οι παίκτες του Μεσίνα έσφιξαν την άμυνά τους, πέρασαν μπροστά στο σκορ 55-54 με τρίποντο του Τεόντοσιτς και δεν απώλεσαν ξανά το προβάδισμα. Οι «πράσινοι» πλησίαζαν ακόμα και στον πόντο αλλά η ΤΣΣΚΑ είχε μονίμως την απάντηση στα προβλήματα που της έβαζε η άμυνα του Παναθηναϊκού.

Με το σκορ στο 63-65, ο Μπράμος αστόχησε από τα 6.75, στο σουτ που ίσως είχε αλλάξει το φινάλε της βραδιάς, ο Κρστιτς ευστόχησε από τα έξι μέτρα στην επόμενη επίθεση και κάπως έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 63-69.

Πλέον ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει με μειονέκτημα έδρας τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά, με την ομάδα που θα συμπληρώνει πρώτη τρεις νίκες να παίρνει την πρόκριση για το Final Four του Λονδίνου.

Τα δεκάλεπτα: 11-14, 34-33, 50-47, 63-69

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 18, Ματσιούλις 5, Ούκιτς 9, Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 0 (0/2 βολές, 0/2 διπ, 0/5 τρ, 4 κλ, 3 ασ, 2 ριμπ, 4 λ)  , Γκιστ 6, Μπανκς, Ξανθόπουλος, Σχορτσανίτης 8

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Τεόντοσιτς 9, Μίτσοφ 7, Τζάκσον 2, Κρστιτς 9 (7 ρ), Γουίμς 8, Έρτσεγκ 2, Καούν 11, Χριάπα 13 (7 ρ, 6 ασ), Παπαλουκάς 8


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.