Με τον κόσμο στο πλευρό του και με στόχο να ξεκινήσει μόνο με νίκη, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη το βράδυ (21:45) της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Με τον κόσμο στο πλευρό του και με στόχο να ξεκινήσει μόνο με νίκη, ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Πέμπτη το βράδυ (21:45) της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στην πρώτη αγωνιστική της φάσης των «16» της Ευρωλίγλκα. Η παράδοση δείχνει. κόκκινο, αλλά επειδή οι παραδόσεις είναι για να σπάνε, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς συνέστησε «μεγάλη προσοχή». Βέβαια, θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι Πειραιώτες μετρούν πέντε νίκες σε οκτώ αναμετρήσεις, αλλά απέναντι στην Ούλκερ πριν συγχωνευθεί με τη Φενέρμπαχτσε, την οποία δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά.

Οι «ερυθρόλευκοι» φίλαθλοι αναμένεται να γεμίσουν το ΣΕΦ, για να δουν από κοντά τους παίκτες που κέρδισαν τον Παναθηναϊκό, αλλά και για να τους συμπαρασταθούν στη δύσκολη ευρωπαϊκή αποστολή τους. Ο «Ντούντα» καταστρώνει τα πλάνα του για την αντιμετώπιση της «επικίνδυνης» τουρκικής ομάδας και αυτό που ζήτησε από τους παίκτες του είναι «έλεγχο του ρυθμού», αλλά και «αποφυγή των λαθών».

«Μετά το διάλειμμα επιστρέφουμε στην Ευρωλίγκα με ένα σκληρό Top-16. Υπάρχει μεγάλη διαφορά με την κανονική περίοδο. Κάθε φάση στον αγώνα έχει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα», ήταν τα πρώτα λόγια του «σοφού», ο οποίος συνέχισε τονίζοντας ότι «είμαστε έτοιμοι για το πιο σημαντικό παιχνίδι της χρονιάς μέχρι τώρα, κόντρα σε μια ομάδα που έπαιξε εξαιρετικά στην πρώτη φάση και αυτή τη στιγμή είναι η κορυφαία στην Τουρκία. Οι Γιασικεβίτσιους, Ονάν, Τόμας, Κίνσεϊ, είναι σπουδαίοι παίκτες που αποδίδουν καλά τελευταία, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι». Για να φτάσουν οι «ερθρόλευκοι» στο στόχο τους λοιπόν, θα πρέπει να ακολουθήσουν τη συνταγή του «Ντούντα». «Η αντίπαλος μας έχει καλό υλικό σε όλες τις θέσεις, οπότε πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό και να σταματήσουμε τους αιφνιδιασμούς τους. Θέλουμε να τρέξουμε, αλλά δεν θέλουμε να κάνουμε εύκολα λάθη που μπορεί να τους δώσουν τη μπάλα και την ευκαιρία για ανοικτό γήπεδο».

Άννα Δοκμετζίογλου