Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Παμπαίδων αναφέρθηκε στη δουλειά που γίνεται στις μικρές εθνικές και στους στόχους της ομοσπονδίας. Ο Κοκκινόπουλος μίλησε στο «EOK WebRadio». Αναλυτικά δήλωσε:
Για την Εθνική Παμπαίδων: «Υπάρχει δουλειά των προηγούμενων χρόνων από τους προπονητές που χαρτογράφησαν την ηλικία αυτήν, αλλά τώρα είναι το κρίσιμο σημείο που τα παιδιά θα έχουν την πρώτη τους επαφή με, αυτό που λέμε πραγματικά, Εθνική Ομάδα. Μπορεί να μην πάρουν μέρος σε κάποιο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά αυτό το “Τουρνουά Φιλίας” και με τους αντιπάλους που ξέρουμε ότι είναι πολύ δυνατοί και έχουν πολύ δυνατά αναπτυξιακά προγράμματα, είναι ένα πάρα πολύ δυνατό τεστ ως προθάλαμος για την επόμενη χρονιά, που θα μπουν ως Εθνική Παίδων οι καλύτεροι από αυτούς σε κάποιο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό για ‘μένα είναι ότι θα ξεκινήσουμε πιο νωρίς από τις προηγούμενες χρονιές. Αυτό είναι πολύ βασικό. Θα υπάρχει πιο πολύς χρόνος για τα παιδιά και να “δεθούν” πιο νωρίς μεταξύ τους».
Για τη νοοτροπία της ομάδας: «Αυτό που λέει και ο Δήμος Ντικούδης και εγώ συμφωνώ απόλυτα είναι να “χτίσουμε” νοοτροπία Εθνικής ομάδας. Πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά από τη στιγμή που θα πατήσουν στα αποδυτήρια ή στο παρκέ για να κάνουν την προπόνηση και να ξέρουν που έχουν έρθει, πόσο ιερό, πόσο σημαντικό, πόσο πάνω απ’ όλα είναι αυτό που λέμε Εθνική ομάδα. Το “χτίσιμο” της νοοτροπίας είναι πολύ βασικό».
Για την παρακολούθηση των παιδιών: «Θέλουμε να υπάρχει διαρκής παρακολούθηση μέσω των προπονητών, που και στον Βορρά και στον Νότο υπάρχει. Υπάρχει διαρκής καταγραφή των χαρακτηριστικών των παιδιών αυτών. Αυτήν τη στιγμή όλα αυτά τα παιδιά που είναι στη διαδικασία παρακολουθούνται και τεστάρονται, αξιολογούνται για όλα τα στοιχεία, και του χαρακτήρα και τα αγωνιστικά, από πολλά μάτια».
Για τον Γιώργο Βαλαβανίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 50 ετών: «Για εμάς ήταν πραγματικό σοκ. Μιλήσαμε την προηγούμενη μέρα με τον Γιώργο για ένα θέμα. Μιλούσαμε πάρα πολύ συχνά, είχα προγραμματίσει να δω κάποιο παιχνίδι και κάποιες προπονήσεις μιας συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Ήταν πραγματικό σοκ. Η αξία του, ένα καταπληκτικό παιδί, όλα αυτά τα χρόνια με τις μικρές ηλικίες που ήταν πραγματικά η μεγάλη του αγάπη. Οι ακαδημίες, η οργάνωση των ακαδημιών και γενικά όπως τον έβλεπα να επικοινωνεί με τα παιδιά, τους γονείς, ήταν κάτι που πραγματικά φαινόταν να του άρεσε πάρα πολύ και ήταν πάρα πολύ επιτυχημένος σε αυτό που έκανε. Το μπάσκετ, ειδικά στο κομμάτι το αναπτυξιακό, στη Θεσσαλονίκη θα είναι φτωχότερο».