Ο Νίκολο Μέλι έβαλε ένα «τρελό» τρίποντο για να ισοφαρίσει σε νεκρό χρόνο (83-83) ένα παιχνίδι που στράβωσε από νωρίς για την Φενέρμπαχτσε στην έδρα της Γιάλοβασπορ! Στη παράταση το σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έκανε το 2/2 στο τουρκικό πρωτάθλημα και παρά την κακή εμφάνιση πηγαίνει ήρεμη στην «διαβολοβδομάδα» της Euroleague.

Η Φενέρμπαχτσε βρέθηκε ακόμη και σε απόσταση 13 πόντων από την Γιάλοβασπορ, αλλά ο Νικολό Μέλι έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο για να έρθει εκεί η νίκη. Η αποφυγή του κάζου ήταν ιδιαίτερα σημαντική για την ψυχολογία της ομάδας του Γιασικεβίτσιους, η οποία παραμένει αήττητη μετά το χαμένο Super Cup, εχοντας 2/2 σε τουρκικό πρωτάθλημα και Euroleague.

Το ματς στράβωσε νωρίς για την Φενέρμπαχτσε, η οποία παρουσιάστηκε μπλαζέ και η Γιάλοβασπορ (μία από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος) το εκμεταλλεύτηκε με εξωφρενικά ποσοστά ευστοχίας ιδίως από μακριά.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο η αφύπνιση της Φενέρμπαχτσε έκανε το ματς ντέρμπι από το -13, αλλά στην τελευταία επίθεση χρειάστηκε ένα θαύμα!

Ο Μέλι αστόχησε και στις δύο βολές που κέρδισε με την διαφορά στους τρεις πόντους, όμως οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να καθαρίσουν το ριμπάουντ, με τον Κλαρκ να χάνει τη μπάλα από τον Ζάγκαρς και αυτή να φτάνει ξανά στον Μέλι. Εκείνος πρόλαβε το χρόνο για εκατοστά του δευτερολέπτου και ευστόχησε σε τρίποντο με ταμπλό για να γράψει το 83-83 και να στείλει σε νεκρό χρόνο το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο.

Εκεί, ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις ανέλαβε δράση και η ομάδα του Σάρας δεν δυσκολεύτηκε να «κλειδώσει» τη νίκη με επιμέρους σκορ 14-7. Επόμενη υποχρέωση το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα (15/10, 20:45, Novasports 6HD) σε ματς ανάμεσα σε ομάδες που έχουν κάνει το 2/2 στην Euroleague.

Τα δεκάλεπτα: 26-25, 44-34, 65-57, 83-83 (κ.δ.), 90-97 (παρ.)