Μένει στους Νετς ο Κιριλένκο

Παραμένει στο ΝΒΑ και στο Μπρούκλιν ο Αντρέι Κιριλένκο, καθώς ο Ρώσος σταρ υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Νετς.

Παραμένει στο ΝΒΑ και στο Μπρούκλιν ο Αντρέι Κιριλένκο, καθώς ο Ρώσος σταρ υπέγραψε νέο μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους Νετς. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ ο 32χρονος διεθνής φόργουορντ έκανε χρήση του όρου ανανέωσης του συμβολαίου του με τους Νετς για έναν χρόνο και θα εισπράξει 3.3 εκατ. δολάρια για την επόμενη σεζόν. Φέτος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς, αλλά έπαιξε σε 45 παιχνίδια, έχοντας στο ενεργητικό του 5 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 1.6 ασίστ κατά μέσο όρο.
Ο Κιριλένκο, ύψους 2.06μ, ξεκίνησε την καριέρα του με τη Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης σε ηλικία 16 χρόνων και αργότερα αποκτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στα τρία του χρόνια με την ομάδα της ρωσικής πρωτεύουσας τη βοήθησε να φθάσει σε δύο πρωταθλήματα Ρωσίας και στο φάιναλ φορ της Σουπρολίγκας το 2001.
Τότε πέρασε τον Ατλαντικό για να αρχίσει την καριέρα του στο ΝΒΑ με τους Τζαζ. Κατά τη διάρκεια της δεκαετής καριέρας του με την Γιούτα, αγωνίστηκε δίπλα σε θρύλους όπως ο Τζον Στόκτον και Καρλ Μαλόουν, αγωνίστηκε σ’ ένα «All Star Game», το 2004, ενώ τρεις συνεχείς φορές (από τη σεζόν 2003-04 εως τη σεζόν 2005-06) ήταν μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας του ΝΒΑ.
Σε 681 αναμετρήσεις με την Τζαζ είχε κατά μέσο όρο 12.4 πόντων, 5.6 ριμπάουντ, 1.4 κλεψιμάτων και δύο μπλοκ. Το 2011 επέστρεψε στην ΤΣΣΚΑ και τον επόμενο καλοκαίρι (2012) αγωνίστηκε ξανά στο ΝΒΑ με τους Τίμπεργουλβς, για να μεταγραφεί πέρσι το καλοκαίρι στους Νετς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.