Ο Αϊζάια Τόμας κατά των Σέλτικς: «Δεν μου είπαν πόσο σοβαρός ήταν ο τραυματισμός μου»

Επίθεση κατά των Μπόστον Σέλτικς, με αφορμή τον τραυματισμό που είχε υποστεί προ επτά ετών, εξαπέλυσε ο Αϊζάια Τόμας.

Ο Αμερικανός γκαρντ γύρισε τον χρόνο πίσω και θυμήθηκε τον τραυματισμό που υπέστη  τη σεζόν 2016/17 στον γοφό και ουσιαστικά άλλαξε την καριέρα του. Ήταν μία σεζόν που ο Αϊζάια Τόμας έκανε φανταστικά πράγματα και έδειχνε αποφασισμένος να κυριαρχήσει στο ΝΒΑ, όμως η μοίρα και ίσως οι αποφάσεις των γιατρών είχαν… διαφορετική άποψη.

Ο Τόμας, επτά χρόνια μετά «απασφάλισε» κατά των Μπόστον Σέλτικς και του ιατρικού επιτελείου τους, αναφέροντας πως ουδέποτε τον είχαν ενημερώσει για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί τρία χρόνια για να ανακάμψει.

Αναλυτικά όσα είπε για τη μεγαλύτερη περιπέτεια της καριέρας του:

«Αυτό που με πλήγωσε περισσότερο είναι ότι δεν μου εξήγησαν ποτέ την κατάσταση. Αν μου έλεγαν ότι μπορεί να γίνει χειρότερα, τότε θα έπαιρνα εγώ την απόφαση. Δεν μου ειπώθηκε ποτέ όμως αυτό.

Εγώ νόμιζα ότι είχα απλώς μία μελανιά, ένα τράβηγμα και σκέφτηκα ότι θα το ξεπεράσω. Μου έκαναν όμως τρεις ενέσεις κορτιζόνης στα playoffs, με την τελευταία να την κάνω πριν από το Game 7 με τους Γουίζαρντς για τον δεύτερο γύρο των playoffs. Στο Game 1 με τους Καβαλίερς δεν ένιωθα καλά. Ξαφνικά, στο Game 2 της σειράς με τους Καβαλίερς δέχθηκα ένα σκριν και ένιωσα έναν πόνο στο πίσω μέρος του γοφού μου που δεν είχα ξανανιώσει και σκεφτόμουν, τι έγινε τώρα; Τότε ήταν που τελείωσε η σεζόν για μένα.

Στα νέα παιδιά που μας βλέπουν, μην κάνετε ένεση κορτιζόνης επειδή παίρνει μέρος του χόνδρου σας. Σε εμένα συνέβη αυτό. Αυτό τα ξεκίνησε όλα. Μετά με έστειλαν με ανταλλαγή στους Καβαλίερς.

Ήμουν αναστατωμένος τότε επειδή ρίσκαρα την καριέρα μου για την ομάδα, επειδή δεν μου είπαν ποτέ πόσο σοβαρό τραυματισμό είχα, δεν μου είπαν τι θα συνέβαινε αν συνέχιζα να παίζω. Μου πήρε τρία χρόνια για να επανέλθω και να καταλάβω τι γινόταν.

Ήταν μία εμπειρία που μου έμαθε πράγματα. Ήταν δύσκολο για μένα. Πήρα αληθινή αγάπη από την Βοστώνη και τον οργανισμό. Σίγουρα ήταν λάθος αυτό που έγινε όμως τότε. Δεν κατηγορώ κανέναν στην Βοστώνη. Ο κόσμος ξέρει τι έγινε. Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποιον. Ήταν κάτι άσχημο και έγινε σε μένα. Αν έμπαινα σε μία από τις καλύτερες πεντάδες την επόμενη χρονιά θα μπορούσα να πάρω super max συμβόλαιο.

Μεγαλώνεις και μαθαίνεις όμως. Δεν κρατάω κακία. Εκείνη την στιγμή πόνεσε, γιατί ρίσκαρα την καριέρα μου και μετά με παραχώρησε με ανταλλαγή. Δεν με ένοιαξε όμως αυτό, όσο το πώς έγινε. Ήμουν ο Franchise παίκτης της ομάδας και έπρεπε να μου πουν ότι ίσως γίνει αυτό. Ζεις και μεγαλώνεις όμως. Είμαι χαρούμενος, δεν πονάω τώρα, πέρασα δύσκολα τότε.

Πάντα έλεγα ότι ήταν η καλύτερη σεζόν της καριέρας μου και η χειρότερη στιγμή της ζωής μου, αφού έχασα την αδελφή μου, είχα έναν σοβαρό τραυματισμό και έχασα πολλά λεφτά. Έχω όμως ένα χαμόγελο στο πρόσωπό μου πλέον, γιατί για 2-3 χρόνια έζησα πράγματα, γνώρισα την γυναίκα μου, έκανα τα παιδιά μου».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.