Η κορυφαία δεκάδα των Λέικερς


Για τα ρεκόρ και τα κατορθώματα του ΛεΜπρον Τζέιμς έχουμε αναφερθεί πολλές φορές. Βρίσκεται σίγουρα μέσα στους κορυφαίους 10 παίκτες στην ιστορία των Λος Άντζελες Λέικερς, αλλά σίγουρα υπάρχουν εννιά ακόμα παίκτες που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα.

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί με βάση τις επιδόσεις τους και τη συνεισφορά τους στους «Λιμνάθρωπους»:

10. ΛεΜπρον Τζέιμς

Πρωταθλητής 2019-20, MVP Τελικών 2019-20

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, πριν ακόμα ενταχθεί στους Λέικερς το 2018, είχε ήδη κερδίσει τρία πρωταθλήματα και είχε καθιερωθεί ως ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Ωστόσο στους «Λιμνάνθρωπους»  συνέχισε να επεκτείνει το θρυλικό βιογραφικό του.

Κατά την παρουσία του στο Λος Άντζελες, ο ΛεΜπρον έχει κερδίσει έξι φορές τη συμμετοχή του στο All-Star Game και έξι φορές έχει επιλεχθεί στην κορυφαία πεντάδα της σεζόν. Κορυφαία του στιγμή ήταν η σεζόν 2019-20, όταν οδήγησε τους Λέικερς στο 17ο πρωτάθλημά τους. Την ίδια χρονιά, τερμάτισε δεύτερος στην ψηφοφορία για τον MVP της κανονικής περιόδου, πίσω από τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Καθώς ο ΛεΜπρο προχωρά στα τελευταία χρόνια της καριέρας του, επιδιώκει να προσθέσει ακόμα ένα τίτλο στην πλούσια καριέρα του και να διευρύνει τη θρυλική του κληρονομιά, κατακτώντας ένα ακόμα δαχτυλίδι, αυτή τη φορά μαζί με τον γιο του!

9. Τζορτζ Μάικαν

5 Πρωταθλήματα, Hall of Fame 1959

Ο Τζορτζ Μάικαν ήταν ο πρώτος μεγάλος αστέρας του NBA. Αναγνωρίστηκε ως πρωτοπόρος του επαγγελματικού μπάσκετ και αναδιαμόρφωσε τη θέση του σέντερ με τις ικανότητές του στο ριμπάουντ, το μπλοκ και την ευστοχία στα σουτ.

Μετά την ένταξή του στους Μινεάπολις Λέικερς το 1948, έγινε το πρόσωπο της ομάδας και του NBA, οδηγώντας την ομάδα στα πρώτα πέντε πρωταθλήματά της. Σε επτά σεζόν, είχε μέσο όρο 23.1 πόντους και 13.4 ριμπάουντ, ενώ κέρδισε και τρεις τίτλους πρώτου σκόρερ. Αποτελεί ένα από τα θεμέλια της ιστορίας των Λέικερς.

8. Ουίλτ Τσάμπερλέιν

Πρωταθλητής 1971-72, MVP Τελικών 1971-72, Hall of Fame 1979

Αν και το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του χαρακτηρίζεται από τις εμφανίσεις του με τους Γουόριορς και τους Σίξερς, η θητεία του στους Λέικερς ήταν επίσης γεμάτη επιτυχίες.

Ο Τσάμπερλέιν αγωνίστηκε στους Λέικερς τα τελευταία πέντε χρόνια της καριέρας του, με μέσο όρο 17.7 πόντους και 19.2 ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Οδήγησε την ομάδα στο πρωτάθλημα του 1972 και κατέκτησε τον τίτλο του MVP των Τελικών.

7. Τζέιμς Γουόρθι

3 Πρωταθλήματα, MVP Τελικών 1987-88, Hall of Fame 2003

Ο Τζέιμς Γουόρθι επιλέχθηκε από τους Λέικερς ως το πρώτο pick του 1982 και άμεσα συνεισέφερε στην επιτυχία της ομάδας δίπλα στους Μάτζικ τζόνσον και Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ. Σε 12 σεζόν με την ομάδα, κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και το βραβείο του MVP των Τελικών το 1987-88.

Ο Γουόρθι ήταν γνωστός για την ταχύτητά του και την ικανότητά του στο σκοράρισμα, έχοντας μέσο όρο 17.6 πόντους και 5.1 ριμπάουντ ανά παιχνίδι.

6. Έλτζιν Μπέιλορ

11 Φορές All-Star, Rookie of the Year 1958-59, Hall of Fame 1977

Ο Έλτζιν Μπέιλορ  ήταν ένας από τους πιο επιδραστικούς παίκτες των Λέικερς. Σε 14 σεζόν με την ομάδα, είχε μέσο όρο 27.4 πόντους και 13.5 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, και ήταν ένας από τους πρώτους μεγάλους σκόρερ της ομάδας. Παρά την απουσία πρωταθλήματος, η επίδρασή του στο παιχνίδι και στην ομάδα ήταν τεράστια.

5. Τζέρι Γουέστ

Πρωταθλητής 1971-72, MVP Τελικών 1968-69, Hall of Fame 1980

Ο Jerry West, γνωστός και ως “The Logo,” πέρασε ολόκληρη την καριέρα του με τους Λέικερς, όπου έγραψε ιστορία ως ένας από τους κορυφαίους point guards όλων των εποχών. Αν και κέρδισε μόνο ένα πρωτάθλημα, η συνεισφορά του στις εννέα εμφανίσεις της ομάδας σε Τελικούς είναι αξιοσημείωτη. Ήταν ένας παίκτης που άλλαξε τον τρόπο που παίζεται η θέση του point guard στο NBA.

4. Σακίλ Ο’Νίλ

3 Πρωταθλήματα, MVP Τελικών, Hall of Fame 2016

Ο Σακίλ Ο’Νίλ κυριάρχησε στους Λέικερς τη δεκαετία του 2000, βοηθώντας την ομάδα να κερδίσει τρία διαδοχικά πρωταθλήματα από το 1999 έως το 2002. Ο Shaq ήταν ασταμάτητος, με μέσο όρο 27 πόντους και 11.8 ριμπάουντ ανά παιχνίδι κατά την οκταετή θητεία του στην ομάδα. Η συμβολή του στους Λέικερς καθιέρωσε τη δυναστεία τους στις αρχές του 21ου αιώνα.

3. Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ

5 Πρωταθλήματα, MVP Τελικών 1984-85, Hall of Fame 1995

Ο Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ ήταν μια ασταμάτητη δύναμη, όχι μόνο στους Λέικερς αλλά και σε όλο το NBA. Με το χαρακτηριστικό του skyhook, ο Kareem κέρδισε πέντε πρωταθλήματα με τους Λέικερς και ήταν 13 φορές All-Star κατά την παραμονή του στην ομάδα. Ο Καρίμ παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στην ιστορία των Λέικερς και του NBA. Μέχρι πρόσφατα κάτοχος πολλών ρεκόρ, τα οποία βάλθηκε να του… εξαφανίσει ο ΛεΜπρον Τζέιμς

2. Κόμπι Μπράιαντ

5 Πρωταθλήματα, MVP Τελικών 2007-08, Hall of Fame 2020

Ο Κόμπι Μπράιαντ αποτελεί έναν από τους πιο αγαπητούς και θρυλικούς παίκτες στην ιστορία του μπάσκετ. Σε 20 σεζόν με τους Λέικερς, ο Kobe κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, και ήταν 18 φορές All-Star. Η αφοσίωση του στον σύλλογο και οι ικανότητές του στο σκοράρισμα και την άμυνα τον κατατάσσουν στη δεύτερη θέση των καλύτερων Λέικερς όλων των εποχών και έναν από τους κορυφαίους παίκτες που έχουν πατήσει ποτέ τα παρκέ!

1. Μάτζικ Τζόνσον

5 Πρωταθλήματα, MVP Τελικών 1980, 1982, 1987, Hall of Fame 2002

Ο Μάτζικ Τζόνσον είναι αναμφίβολα ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία των Λέικερς. Με το εξαιρετικό του ταλέντο και την ικανότητά του να ελέγχει το παιχνίδι ως point guard, ο Magic οδήγησε τους Λέικερς σε πέντε πρωταθλήματα κατά τη διάρκεια της θρυλικής καριέρας του. Η παρουσία του στην ομάδα βοήθησε να καθιερωθούν οι Λέικερς ως μια από τις κορυφαίες δυναστείες στην ιστορία του NBA.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.