Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στα πιτς, λόγω τραυματισμού, ωστόσο ομάδα κάνει κινήσεις για την υπογραφή του…

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, παρότι δεν αναμένεται να αγωνιστεί την τρέχουσα σεζόν λόγω ρήξης Αχίλλειου τένοντα, παραμένει κεντρικό πρόσωπο για τους Μιλγουόκι Μπακς, όπως αναφέρει το bleacherreport. Η συμβολή του στην ομάδα δεν περιορίζεται στις αθλητικές του επιδόσεις, αλλά επεκτείνεται και στην επιρροή του στα αποδυτήρια, ιδιαίτερα χάρη στη στενή σχέση με τον αδερφό του Γιάννη.

Σύμφωνα με τον Keith Smith από το Spotrac, οι Μπακς εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να ανοίξουν μια θέση στο ρόστερ για να υπογράψουν ξανά τον Θανάση. Παρά το γεγονός ότι ο διεθνής άσος θα λείψει για ολόκληρη τη σεζόν, η παρουσία του στα αποδυτήρια εκτιμάται ιδιαίτερα, καθώς αποτελεί βασικό υποστηρικτή της ψυχολογίας του Γιάννη.

Ο Θανάσης χειρουργήθηκε με επιτυχία στις 13 Μαΐου, και η ανάρρωσή του από τον σοβαρό αυτόν τραυματισμό αναμένεται να διαρκέσει όλη τη σεζόν. Ωστόσο, οι Μπακς γνωρίζουν ότι η σχέση του Θανάση με τον Γιάννη έχει αποδειχθεί ζωτικής σημασίας για την ομάδα, καθώς ήταν καταλυτική στο να πείσει τον Γιάννη να υπογράψει την τριετή επέκταση συμβολαίου ύψους $186 εκατομμυρίων τον περασμένο χρόνο.

Το δίλημμα των Μπακς

Η ομάδα της Μιλγουόκι, αυτή τη στιγμή, έχει το μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό παικτών στο ρόστερ της, με 15 στον αριθμό. Παρόλα αυτά, υπάρχει ενδιαφέρον από τους Μπακς για ανταλλαγές, με σκοπό την απόκτηση ενός αμυντικού. Σύμφωνα με τον Jake Fischer, η ομάδα έχει ήδη ενημερώσει άλλες ομάδες για το ενδιαφέρον τους να ανταλλάξουν τον ΜαρΤζόν Μπότσαμπ, έναν πολλά υποσχόμενο νέο παίκτη που έχει δείξει σημάδια βελτίωσης στις δύο πρώτες του σεζόν.

Ο Μπότσαμπ επιλέχθηκε στον πρώτο γύρο του ντραφτ το 2022 (στη θέση 24) και η απόδοσή του, ειδικά στην επίθεση, έχει κερδίσει την προσοχή. Με 40% ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα την περασμένη σεζόν, έχει αναδειχθεί ως ένας παίκτης με προοπτικές. Ωστόσο, οι Μπακς φαίνεται να επιθυμούν έναν πιο αμυντικά προσανατολισμένο παίκτη.

Είναι ξεκάθαρο ότι η παρουσία του Θανάση στην ομάδα δεν είναι μόνο αθλητική, αλλά και στρατηγική. Το να είναι ο Γιάννης ευχαριστημένος και συγκεντρωμένος, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη σεζόν για την ομάδα, είναι εξαιρετικά σημαντικό. Η σχέση μεταξύ των δύο αδερφών είναι κάτι που οι Μπακς δεν μπορούν να αγνοήσουν.

Ακόμη κι αν ο Θανάσης δεν μπορεί να προσφέρει άμεσα μέσα στο παρκέ αυτή τη σεζόν, η επίδραση του στην ομάδα είναι αδιαμφισβήτητη. Οι Μπακς έχουν επενδύσει πέντε σεζόν στον Θανάση από την αρχική του υπογραφή τον Ιούλιο του 2019, και η σταθερή παρουσία του έχει φέρει οφέλη που υπερβαίνουν τα στατιστικά στοιχεία. Σε 196 αγώνες, ο Θανάσης έχει κατά μέσο όρο 2.4 πόντους και 1.6 ριμπάουντ ανά παιχνίδι, αλλά η πραγματική του αξία βρίσκεται στην υποστήριξη και την επιρροή του στην ομάδα και στον αδερφό του.