Πρόκριση για Ρόκετς, προβάδισμα για Σπερς

Οι Χιούστον Ρόκετς πέρασαν τον πρώτο γύρο των πλέι-οφ του ΝΒΑ για πρώτη φορά από το 2008-09, ενώ οι Σαν Αντόνιο Σπερς απόκτησαν προβάδισμα πρόκρισης επί των Λος Άντζελες Κλίπερς.

Οι Χιούστον Ρόκετς πέρασαν τον πρώτο γύρο των πλέι-οφ του ΝΒΑ για πρώτη φορά από το 2008-09, ενώ οι Σαν Αντόνιο Σπερς απόκτησαν προβάδισμα πρόκρισης επί των Λος Άντζελες Κλίπερς.

Οι «ρουκέτες», με τον Κώστα Παπανικολάου να αγωνίζεται στα τελευταία 42 δευτερόλεπτα του ματς, επικράτησαν με 103-94 του Ντάλας και κέρδισαν τη σειρά με σκορ 4-1.

Ο Τζέιμς Χάρντεν είχε 28 πόντους και 8 ασίστ, ο Ντουάιτ Χάουαρντ 18 πόντους και 19 ριμπάουντ, ενώ ο Τζος Σμιθ 20 πόντους και 8 ριμπάουντ. 

Οι Ρόκετς, περιμένουν πλέον τον αντίπαλό τους από το ζευγάρι Κλίπερς – Σπερς, με τους δεύτερους να παίρνουν προβάδισμα πρόκρισης, επικρατώντας μέσα στο Λος Άντζελες με 111-107 και κάνοντας το 3-2 στη σειρά, κάτι που σημαίνει ότι έχουν ευκαιρία να σφραγίσουν την πρόκριση στο έκτο παιχνίδι μέσα στην έδρα τους.

Ο 39χρονος Τιμ Ντάνκαν είχε 21 πόντους και 11 ριμπάουντ και μαζί με τον Καουάι Λέοναρντ που πρόσθεσε 18 και 9 αντίστοιχα ξεχώρισαν από τους νικητές. 

Το φινάλε του αγώνα ήταν δραματικό. Με  λιγότερα από πέντε δευτερόλεπτα να απομένουν για τη λήξη και τους Σπερς μπροστά με 108-107, ο Γκρίφιν με λέι-απ ήταν έτοιμος να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, όμως ο συμπαίκτης του Ντε Άντρε Τζόρνταν έσπρωξε τη μπάλα στο καλάθι ενώ ήταν στη στεφάνη – κάτι παράνομο στο ΝΒΑ- με αποτέλεσμα να μη μετρήσει. 

Στη συνέχεια οι Σπερς πήραν την κατοχή και οι Κλίπερς έκαναν φάουλ, όμως παρ’ όλο που ο Γκριν ευστόχησε μόνο σε μία από τις δύο βολές, ο Λέοναρντ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με δύο εύστοχες βολές οριστικοποίησε το μπρέικ.

Τα αποτελέσματα:

Χιούστον-Ντάλας 103-94
(Το Χιούστον προκρίθηκε με σκορ 4-1)

Κλίπερς-Σαν Αντόνιο 107-111
(Το Σαν Αντόνιο προηγείται με 3-2)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.