Ο Λούκα Ντόντσιτς μπορεί να εκκινεί τα ξημερώματα της Παρασκευής (07/06) την προσπάθεια του στους τελικούς του NBA αλλά επιβεβαίωσε την παρουσία του στο Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ (02-07/07), υπό μία προϋπόθεση.

Το όνομα του Λούκα Ντόντσιτς εμφανίστηκε ανάμεσα σε αυτά της προεπιλογής της Σλοβενίας για το Προολυμπιακό τουρνουά του ΣΕΦ. Η παρουσία του σε αυτή τη λίστα, όπως και σε κάθε λίστα για κάθε ομάδα, δε εγγυάται αυτόματα και την παρουσία του.

Ο Σλοβένος γκαρντ, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη των τελικών του ΝΒΑ κατέστησε σαφές ότι θέλει να παίξει στο τουρνουά του ΣΕΦ αλλά θα πρέπει να είναι τα γόνατα του σε καλή κατάσταση για να συμβεί κάτι τέτοιο:

«Θα δούμε πως θα είναι τα γόνατά μου, αν είναι καλά, θα παίξω», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του.

Υπενθυμίζεται ότι το Προολυμπιακό τουρνουά θα διεξαχθεί από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου στο ΣΕΦ με τη συμμετοχή της Ελλάδας, Αιγύπτου, Δομινικανής Δημοκρατίας (Β’ Γκρουπ) και της Σλοβενίας, Νέας Ζηλανδίας και Κροατίας (Α’ Όμιλος). Μόνο ο νικητής παίρνει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και όλοι οι αγώνες παίζουν στο παρκέ των καναλιών Novasports!