Μαυροβούνιο-Καμερούν 70-66: «Ζωντανοί» στη Ρίγα (highlights)

Το Μαυροβούνιο εμφανίστηκε κατώτερο των περιστάσεων σε ματς- «τελικό» κόντρα στο σκληροτράχηλο Καμερούν αλλά τελικά ένα καλό δεκάλεπτο έφτανε (το τρίτο, 20-10 επιμέρους σκορ). Double-double ο Βούτσεβιτς (11 πόντους, 14 ριμπάουντ), κορυφαίος ο Σιμόνοβιτς (18 πόντους) και καθοριστικός ο Μπόγκαβατς (13 πόντοι, 3/10 τρίποντα).

Το Μαυροβούνιο έπαιζε την… ζωή του κόντρα στο Καμερούν, μετά την χθεσινή ήττα από την Βραζιλία (81-72), όμως στο παρκέ μόνο ένταση και αυταπάρνηση δεν παρουσίασε. Αντ’ αυτού έδωσε δικαιώματα στους αθλητικούς Αφρικανούς και παραλίγο να το πληρώσει. Το τρίτο δεκάλεπτο (20-10 επιμέρους σκορ) έκανε την διαφορά τελικά για την ομάδα του Μπόσκο Ράντοβιτς, η οποία μπορούσε να φτάσει και πιο άνετα στη νίκη στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά η χαλαρότητα της ήταν απερίγραπτη. Μία χαλαρότητα που υπό προϋποθέσεις μπορεί και να κοστίσει… Αν αύριο (04/07, 19:00) το Καμερούν επικρατήσει με 5+ πόντους διαφορά της Βραζιλίας στο τελευταίο ματς του ομίλου, τότε το Μαυροβούνιο μένει εκτός ημιτελικών στο Προολυμπιακό της Ρίγα! Μακρινό σενάριο, βάση της εικόνας των δύο ομάδων, αλλά στο μπάσκετ ποτέ μην λες ποτέ.

Ο μεγάλος αστέρας Νίκολα Βούτσεβιτς δεν πήρε πάνω του πολλές μπάλες απόψε, ήταν καλά κλεισμένος από το Καμερούν, αλλά έφτασε άνετα σε ακόμη ένα double-double (11 πόντους, 14 ριμπάουντ, 4 ασίστ). Πρώτος σκόρερ ο Μάρκο Σιμόνοβιτς της Μπαχτσεσεχίρ με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ, με τον Λούκα Μπόγκαβατς να προσθέτει 13 πόντους με δύο μεγάλα τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο (3/10 συνολικά τρίποντα). Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού και νυν της Μάλαγα, Κέντρικ Πέρι, ήταν κακός αλλά στο τέλος με ένα μεγάλο καλάθι και φάουλ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ευρωπαϊκής ομάδας (12 πόντοι, 3/11 σουτ, 5 ασίστ).

Για το αξιόμαχο Καμερούν, που πάλεψε από την αρχή μέχρι το τέλος για την έκπληξη, ο Φαμπιέν Ατέμπα είχε 14 πόντους (4/9 τρίποντα) και ο Τζόρνταν Μπαγιέ της ιταλικής Μπριντίζι άλλους 14 πόντους. Το μήνυμα πάντως στάλθηκε, ότι αν τους υποτιμήσεις θα το πληρώσεις.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 29-32, 49-42, 70-66

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.