Ελλάδα-Σλοβενία 96-68: Ισοπεδωτική η Εθνική, πέρασε στον τελικό και κοιτάζει Παρίσι (highlights)

Καταπληκτική η Εθνική μας Ομάδα ισοπέδωσε τη Σλοβενία με 96-68 και απέχει μία νίκη από το Παρίσι!

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης από τα πρώτα δευτερόλεπτα του αγώνα, όταν έχτισε διψήφια διαφορά πόντων. Ο Ντόνσιτς άργησε να πάρει μπρος, αλλά μόνος του δεν μπορούσε να νικήσει μία ομάδα που είχε πλάνο, πάθος και δίψα για την πρόκριση. Ο Καλάθης μοίραζε ασίστ, Τολιόπουλος, Γουόκαπ και Λαρεντζάκης πυροβολούσαν πίσω από τα 6,75 και οι Μήτογλου, Παπαγιάννης και Γιάννης Αντετοκούνμπο κυριάρχησαν στο ζωγραφιστό με το σύνολο του Βασίλη Σπανούλη να κυριαρχεί και να δίνει μία σπουδαία παράσταση στο κατάμεστο ΣΕΦ. 

Πλέον η Εθνική μας βρίσκεται ένα βήμα πριν από την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να το πετύχει θα πρέπει να νικήσει αύριο Κυριακή στον τελικό την ομάδα που θα επικρατήσει από το ζευγάρι Δομινικανή Δημοκρατία-Κροατία.  

Οδοστρωτήρας η Εθνική μας

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να κάνει σκόνη τον Νίμπο κάτω από τα καλάθια και με άμυνα που «έσπαγε κόκκαλα», η Εθνική μας Ομάδα πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε από νωρίς στο ματς. Ο Καλάθης μοίραζε και σκόραρε και βοήθησε και αυτός τα μέγιστα προκειμένου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να κάνει το 13-0. Χρειάστηκε να περάσουν κάτι παραπάνω από τρία λεπτά για να πετύχει τους πρώτους της πόντους η Σλοβενία, με τον Λούκα Ντόνσιτς να ευστοχεί σε δίποντο. Η παρέα του σταρ των Μάβερικς βρήκε τρόπους να απειλήσει και μείωσε τη διαφορά στους οκτώ, αλλά οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη δεν της επέτρεψαν να πλησιάσει. Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός πραγματοποίησε πολλές αλλαγές, αφήνοντας μόνο τον Καλάθη για όλο το δεκάλεπτο στο παρκέ. Ο τελευταίος κρατώντας την… μπαγκέτα της οργάνωσης μοίρασε σε αυτό το διάστημα 6 ασίστ, ενώ ο Τολιόπουλος με buzzer beater τρίποντο διαμόρφωσε το 32-14 της πρώτης περιόδου.

Εμφανίστηκε στο τέλος ο Ντόνσιτς

Η διαφορά έφτασε ακόμα και τους 21 πόντους στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους του αγώνα (37-16). Η Εθνική μας συνέχισε χωρίς λάθος στο παιχνίδι της, έχοντας κρατήσει παράλληλα τον Ντόνσιτς μόλις στους 3 πόντους (1/2 διπ. 0/2 τριπ. 1/4 βολές)! Τολιόπουλος και Γιάννης Αντετοκούνμπο είχαν συνδεθεί για τα καλά με το αντίπαλο καλάθι και ο εκνευρισμός των Σλοβένων χτύπησε κόκκινο δεχόμενοι δύο τεχνικές ποινές μέσα σε λίγα δευτερόλεπεπτα (42-19). Ήταν λογικό πως η Εθνική μας δεν θα μπορούσε να συνεχίσει με… σπασμένα τα φρένα και η Σλοβενία με επί μέρους 9-2 έριξε λίγο τη διαφορά, η οποία παρέμεινε σε διψήφιο αριθμό (44-28). Ο Λούκα Ντόνσιτς βρήκε και αυτός ρυθμό επιθετικά και η Σλοβενία πήγε στα αποδυτήρια βλέποντας την Εθνική μας Ομάδα 14 πόντους μπροστά της (47-33).

Ο Γουόκαπ έδωσε το σύνθημα…

Με δύο τρίποντα του Γουόκαπ και με καλές άμυνες για περισσότερα από δύο λεπτά η Εθνική μας έστειλε τη διαφορά ξανά στους 53-33. Ο Ντόνσιτς πέτυχε από μακριά τους πρώτους πόντους της Σλοβενίας και στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά ο Γουόκαπ απάντησε με ακόμα μία τρίποντη βόμβα φτάνοντας τους 17 πόντους στο παιχνίδι (3/4 διπ. 3/6 τριπ. 2/2 βολές). Οι αντίπαλοί μας προσπαθούσαν να μην επιτρέψουν στον Αντετοκούνμπο να «βυθιστεί» στη ρακέτα μετά το σκριν, αλλά ο Καλάθης έβρισκε έτσι χώρο για να διεισδύσει και να πετύχει 4 εύκολους πόντους. Η άμυνα της Σλοβενίας έσφιξε και άφησε τα σουτ στους διεθνείς μας, αλλά και το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έκανε το ίδιο πράγμα. Η αστοχία από μακρινή απόσταση εκατέρωθεν δεν διαφοροποίησε την κατάσταση. Η 3η περίοδος ολοκληρώθηκε με buzzer beater τρίποντο του Ντόνσιτς για το 66-50.

Σοβαρή και στο τέλος

Ο Λαρεντζάκης ντύθηκε… Γουόκαπ και με δύο τρίποντα στις αρχές της τελευταίας περιόδου πλήγωσε την άμυνα της Σλοβενίας και της έστειλε το μήνυμα. Αντετοκούνμπο και Γουόκαπ ακολούθησε με δύο εύστοχες προσπάθειες από κοντά και η διαφορά εκτοξεύτηκε ξανά στους 23 (76-53). Το τάιμ άουτ όχι μόνο δεν βοήθησε τη Σλοβενία, αλλά έδωσε την ευκαιρία στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να μπει με περισσότερη ορμή στο παρκέ και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα Τολιόπουλος και Λαρεντζάκης «ανάγκασαν» τον αντίπαλο προπονητή να ζητήσει εσπευσμένα νέο τάιμ άουτ (82-53).

Σπουδαία στιγμή του αγώνα τέσσερα λεπτά πριν το τέλος η αποθέωση του Λούκα Ντόνσιτς από τους Έλληνες φιλάθλους τη στιγμή που πήγε στον πάγκο για να ξεκουραστεί. Ο ρυθμός έπεσε, ο Βασίλης Σπανούλης μεγάλωσε το ροτέισον και το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά. Ο πίνακας την ώρα που ήχησε η κόρνα της λήξης έδειχνε το τελικό 96-68!

Ελλάδα (Βασίλης Σπανούλης): Γ. Αντετοκούνμπο 13, Παπανικολάου 5 (1), Παπαγιάννης 6, Μήτογλου 11 (2), Ουόκαπ 19 (3), Λαρεντζάκης 9 (3), Καλάθης 9, Τολιόπουλος 17 (4), Χαραλαμπόπουλος 2, Καλαϊτζάκης 5 (1), Μωραΐτης

Σλοβενία (Αλεξάνταρ Σέκουλιτς): Ντόντσιτς 21 (5), Πρέπελιτς 6 (2), Νίκολιτς, Στέργκαρ 3, Ντράγκιτς 3, Χρόβατ 9 (2), Τσερκβένικ, Τσάντσαρ 2, Μούριτς 2, Νίμπο 17, Ντίμετς 1, Στσούκα 4

Τα δεκάλεπτα: 32-14, 47-33, 66-50, 96-68


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.