Ο Κώστας Παπανικολάου δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του λίγα λεπτά μετά την πρόκριση της Εθνικής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου στη κάμερα των καναλιών Novasports μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Περίμενα 12 χρόνια για αυτή τη στιγμή. Δεν υπάρχει το συναίσθημα. Όλα αυτά τα χρόνια είχαν αρχίσει να γίνονται βάρος στη πλάτη όλων μας, των παλιών κυρίως, το συζητούσα με το Νικ. Σήμερα είχε πάει το ματς στα δύο λεπτά και μου φαινόταν σαν να μην περνάει ο χρόνος να λήξει το ματς. Δεν είναι κάποιο μετάλλιο, αλλά αυτή η πρόκρισή εδώ μέσα με έχει γεμίσει τόσο πολύ.»

Για την κόρη του που παρακολούθησε το παιχνίδι:

«Θα μπορέσω να πω στα παιδιά μου ότι κάτι κατάφερα για την χώρα μου. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μου, να μπορώ να πω στα παιδιά μου όταν με ρωτήσουν μπαμπά τι έχεις καταφέρει.»

Για τις διαφορές που έχει το να είσαι αρχηγός στην Εθνική σε σχέση με έναν σύλλογο:

«Δεν είναι καθόλου το ίδιο να είσαι αρχηγός στην Εθνική και σε έναν σύλλογο. Είναι πιο ευχάριστο, είναι φοβερό το συναίσθημα να είσαι αρχηγός στην Εθνική ομάδα. Αν όλοι θέλουν να κερδίσουν, αν υπάρχει καλό κλίμα μέσα στα αποδυτήρια, τότε δεν χρειάζεται καν αρχηγός στην Εθνική ομάδα. Είναι τέτοια η τιμή να παίζεις στην Εθνική που δεν χρειάζεται τίποτα άλλο.»