Ο Γιώργος Παπαγιάννης μίλησε στη κάμερα των καναλιών Novasports για δικαίωση και δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο στο Νικ Καλάθη και τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν καταπληκτικός στον «τελικό» πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και σχολιάζοντας την προσωπική του τρομερή τρίποντη εμφάνιση, ανέφερε:

«Πήγε καλά σήμερα. Ήξερα ότι η Κροατία θα παίξει μέσα αρκετά. Χθες που έχασα τα σουτ, είχα 0/3, δεν αγχώθηκα και είπα θα τα βάλω σήμερα. Δουλεύω αρκετά σε όλα τα κομμάτια και ναι σήμερα ήταν μία καλή ημέρα προσωπικά.»

Για την προετοιμασία που ξεκίνησε μετ’ εμποδίων και το αρχικό feeling:

«Περιμέναμε μήπως έρθει ο Κώστας Σλούκας, δυστυχώς δεν είναι μαζί μας. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο ενσωματώθηκε πιο μετά με κάποια προβλήματα. Ο Γιάννης επίσης το ίδιο. Είχαμε λίγες προπονήσεις αλλά φέτος η μπάλα από την αρχή κινούταν εξαιρετικά. Αυτό φαινόταν από τις ασίστ. Το επίτευγμα μας ήταν ότι όλοι εμπιστευτήκαμε ο ένας τον άλλον.

Για το αν είναι μία δικαίωση σήμερα:

«Σίγουρα και δικαίωση. Είχαμε σερί με αποτυχίες ή μη επιτυχίες. Φτάναμε κοντά αλλά δεν τα καταφέρναμε, οπότε αυτή η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μία δικαίωση».

Για τον Νικ Καλάθη:

«Τον Νικ τον ξέρω πολλά χρόνια. Δεν έχει αλλάξει ποτέ την σκέψη του και τη νοοτροπία του για την Εθνική. Αναρωτιέμαι κάποιες φορές πως το καταφέρνει αυτό. Συζητούσαμεμέσα στη χρονιά όταν δεν κατάφερε να έρθει στο «παράθυρο» τον Φεβρουάριο και τον ρώτησα αν το καλοκαίρι θα είναι εκεί. Απάντησε ότι φυσικά θα είμαι εκεί. Του βγάζω το καπέλο, είναι παράδειγμα.»

Για τη νοοτροπία του Βασίλη Σπανούλη:

«Μετέφερε αυτό που έκανε σαν παίκτης. Δεν θέλει να χάνει αλλά δεν είναι μόνο για τον Σπανούλη, είναι για όλο το τεχνικό επιτελείο. Θέλουν να κερδίζουν.»

Για τον κόσμο που ήρθε στο ΣΕΦ:

«Όλοι οι γονείς θέλουν να βλέπουν τα παιδιά τους να πετυχαίνουν κάτι καλό. Οι επιτυχίες σε συλλογικό επίπεδο είναι κάτι σημαντικό αλλά να ενώνεις μία τόσο μικρή χώρα είναι κάτι τεράστιο.»