Ο Νικ Καλάθης βάζει ψηλά τον πήχη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και αποκαλύπτει την ατάκα του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα αποδυτήρια της Εθνικής Ομάδας μετά την ιστορική πρόκριση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νικ Καλάθη στη κάμερα των καναλιών Novasports μετά την ιστορική πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Είναι απίστευτο το συναίσθημα. Τόσα χρόνια ήμασταν απογοητευμένοι. Παίζεις μπροστά στους οπαδούς σου, με τους παίκτες που «μάχεσαι» τόσα χρόνια κάθε καλοκαίρι, είναι απίστευτο το συναίσθημα. Όταν φοράς την φανέλα αυτή το μεγαλύτερο επίτευγμα είναι να παίξεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μαζί με τον Γιάννη, μαζί με τον Κώστα Παπανικολάου, είμαστε εκεί.»

Για τον Βασίλη Σπανούλη:

«Θέλω να δώσω τα εύσημα στον Σπανούλη, δεν ήξερα τι να περιμένω όταν ήρθα. Μας έδωσε αυτοπεποίθηση και μας ένωσε. Οι προπονητές που έχουν παίξει μπάσκετ είναι οι καλύτεροι προπονητές γιατί ξέρουν την αίσθηση του παίκτη. Ελπίζω να είναι για πολλά χρόνια ο προπονητής της Εθνικής.»

Για την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων:

«Όταν πας στους Ολυμπιακούς Αγώνες παίζεις κόντρα στους καλύτερους. Όπως μας είπε και ο Γιάννης στα αποδυτήρια, γιατί να μην σοκάρουμε τον κόσμο; Ξέρουμε ότι έχουμε ένα ρόστερ που μπορεί να κερδίσει τον οποιονδήποτε. Έχουμε φοβερούς παίκτες και φοράμε αυτή την φανέλα.»

Για το παρατσούκλι που διαλέγει για τον εαυτό του:

«Ο καραφλός αετός».