Αυστραλία-Ισπανία 92-80: Νίκη και με διαφορά για τους εντυπωσιακούς Αυστραλούς στον όμιλο της εθνικής! (hls)

Με πρωταγωνιστές τους Λάντεϊλ, Γκίντι και Μιλς οι Αυστραλοί νίκησαν τους Ισπανούς ύστερα από 22 χρόνια στον όμιλο που συμμετέχει κι η Ελλάδα βάζοντας πλώρη για την πρόκριση στην τελική οκτάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι Αυστραλοί εξ αρχής επέβαλαν τον νόμο τους, βρέθηκαν μόνο μία φορά πίσω στο σκορ και με εντυπωσιακό ρυθμό στην επίθεση επιβλήθηκαν των Ισπανών, που πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Ορμητική εκκίνηση των Αυστραλών και διψήφια διαφορά

Οι παίκτες του Μπράιαν Γκούριαν έπαιξαν σπουδαίο μπάσκετ στο πρώτο δεκάλεπτο με κύριους άξονες το εξαιρετικό passing game αλλά και τις συνεχείς off ball κινήσεις, απενεργοποίησαν την ισπανική άμυνα, η οποία δέχθηκε 31 πόντους (31-21 σκορ δεκαλέπτου), με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και τους 14 (31-17, 86 δεύτερα πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου). Σε αυτό το διάστημα οι Αυστραλοί είχαν 11/17 εντός παιδιάς με τον Γκίντι να ξεχωρίζει με 11 πόντους, ενώ οι Ίβηρες ήταν πολύ άστοχοι ειδικά από την περίμετρο (2/10 τρίποντα).

Ισπανική αντίδραση 

Ο πολύπειρος Γιουλ πήρε την ομάδα στις πλάτες του, ευστοχώντας σε δύο διαδοχικά τρίποντα μειώνοντας τη διαφορά στους 4 πόντους (31-27), αλλά και πάλι οι Αυστραλοί δίχως να έχουν τον ρυθμό της πρώτης περιόδου έβρισκαν τον τρόπο να διατηρούν το προβάδισμα για να κλείσουν το πρώτο ημίχρονο στο +7 (49-42) έχοντας πάντως πολλά λάθη (9 τον αριθμό έναντι 5 των Ισπανών) με το δεύτερο δεκάλεπτο να χαρακτηρίζεται από τα πολλά νεύρα μεταξύ των παικτών αλλά και την τεράστια βοήθεια που προσέφερε ο Αλδάμα στην ομάδα του (12 π. με 3/4 τρίποντα).

Επέδειξαν χαρακτήρα οι Αυστραλοί

Με τρίποντα των Αμπρίνες και Αλδάμα οι Ισπανοί πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (54-56) αφού οι Αυστραλοί μπήκαν αναιμικά μετά την ανάπαυλα, αλλά με σερί 8-0 η ομάδα του Γκούριαν πήρε και πάλι το πάνω χέρι με τον Λάντεϊλ να μην έχει αντίπαλο στις δύο ρακέτες και τον Μιλς να παίρνει επιθετικές πρωτοβουλίες. Ο Γιουλ αστόχησε στην τελευταία ισπανική επίθεση του τρίτου δεκαλέπτου, το οποίο βρήκε τους Αυστραλούς να προηγούνται με 69-60.

Πολύτιμη η νίκη αλλά και η διαφορά

Ο 36χρονος Γιουλ δεν είχε πει την τελευταία λέξη του και με δύο διαδοχικά τρίποντα έφερε τους Ίβηρες από το -11 στο -5 (73-68) ενώ απέμεναν 6 λεπτά για το τέλος. Ωστόσο για πολλοστή φορά μέσα στο παιχνίδι οι Αυστραλοί έδειξαν την ανθεκτικότητά τους, δεν λύγισαν από την πίεση και με ποικίλους πρωταγωνιστές στο επιθετικό κομμάτι έφτασαν τη διαφορά και πάλι σε διψήφια τιμή. Το σύνολο του Σκαριόλο έκανε την ύστατη προσπάθεια, μειώνοντας σε 86-80 με τρίποντο του Αλδάμα 40 δεύτερα πριν από το τέλος, όμως ο Μιλς με δικό του τρίποντο έβαλε την υπογραφή του στον θρίαμβο των Αυστραλών, που πήραν και διαφορά 12 πόντων (πολύτιμη στις ισοβαθμίες) με τρίποντο του Ντάνιελς στο τέλος. 

Από τους νικητές ο Λάντεϊλ είχε 20 πόντους, 9 ριμπάουντ, 28 στην αξιολόγηση, ο Μιλς προσέθεσε 19 πόντους, ο Γκίντι είχε 17 πόντους, 8 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 5 λάθη, 13 ήταν οι πόντοι του Ντάνιελς.

Για τους Ισπανούς πήγε χαμένη η απίθανη εμφάνιση του Αλδάμα με 27 πόντους (6/8 τρίποντα), ο Γιουλ είχε 17 πόντους με 6/17 σουτ, 14 οι πόντοι του Μπίλι Ερνάνγκομεθ.

Δείτε εδώ το φύλλο της στατιστικής της αναμέτρησης

Τα δεκάλεπτα: 31-21, 49-42, 69-60, 92-80

Υπενθυμίζεται πως οι Αυστραλοί αγωνίστηκαν χωρίς τον Έξουμ (τραυματίας στο δεξί χέρι, απών σίγουρα στα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου, θα προσπαθήσει να δώσει το “παρών” στις 2 Αυγούστου κόντρα στην Ελλάδα).

Την προσεχή Τρίτη (30/7) η Ισπανία κοντράρεται με την Ελλάδα κι ο Καναδάς με την Αυστραλία. 

Αυτή ήταν μόλις η 4η νίκη των Αυστραλών επί των Ισπανών (μετρούν 17 ήττες) και η πρώτη από το 2002!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.