Εξαιρετική εικόνα από την Επίσημη Αγαπημένη στο πρώτο ματς στο τουρνουά Ακρόπολις στο ΣΕΦ, με άμυνα που «δάγκωνε»! Πλέον περιμένει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που αναμένεται να παίξει την Πέμπτη (27/06, 20:00) κόντρα στις Μπαχάμες.

Θετικό ήταν και το δεύτερο δείγμα της Εθνικής, στο πρώτο της παιχνίδι στο τουρνουά Ακρόπολις απέναντι στο Μαυροβούνιο, πριν το Προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στο ΣΕΦ (2-7 Ιουλίου). Η Επίσημη Αγαπημένη παρουσιάστηκε εξαιρετική σε άμυνα και επίθεση, επικρατώντας με 86-57 των αντιπάλων της. Ναι μεν το τελικό σκορ δεν είχε σημασία, όμως ο Βασίλης Σπανούλης είδε πολλά από τα στοιχεία που θέλει να βγάζει η ομάδα του, ούσα κυρίαρχη σε πολλά σημεία της αναμέτρησης.

Οι παίκτες του εκτέλεσαν περισσότερα τρίποντα από δίποντα (41-32), ενώ κέρδισαν και τη «μάχη» των ριμπάουντ. Παράλληλα είχε πλουραλισμό στην επίθεση, με τον Παπαγιάννη να είναι ο πρώτος σκόρερ με 12. Μήτογλου (10π.) και Λαρεντζάκης (9π.) τον ακολούθησαν. Πλέον, αυτό που περιμένουν άπαντες στη Γαλανόλευκη είναι και η ενσωμάτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα παιχνίδια, αρχής γενομένης από αυτό κόντρα στις Μπαχάμες (27/06, 20:00).

Δυναμική εκκίνηση

Εξαιρετικά μπήκε η Εθνική στο πρώτο δεκάλεπτο και με την παρουσία της στις δύο πλευρές του παρκέ κατάφερε να «τρέξει» 11-0 σερί, παίρνοντας διψήφια διαφορά από νωρίς! Σιγά-σιγά το Μαυροβούνιο άρχισε να μαζεύει το σκορ και μείωσε σε 16-10 και 18-12. Όμως με 5-0 στο τέλος της περιόδου, το η Γαλανόλευκη έκλεισε αυτό το κομμάτι του αγώνα ούσα μπροστά 23-12. Μάλιστα το τελευταίο καλάθι της ήταν βγαλμένο από τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να καρφώνει πάνω από τον αντίπαλό του! Αξιοσημείωτο του πρώτου δεκαλέπτου τα 15 τρίποντα που πήραν οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη εν αντιθέσει με τα επτά τους δίποντα.

Ξέφυγε μέσω της άμυνας

Παρόμοια εικόνα είχαμε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, με την Εθνική να κυριαρχεί στην άμυνά της και στα ριμπάουντ! Η Επίσημη Αγαπημένη μάλιστα διεύρυνε τη διαφορά της χάρις την προσήλωσή της σε αυτά τα δύο κομμάτια του παιχνιδιού, ενώ κρατούσε επιθετική πολυφωνία, με κανέναν παίκτη της να μην έχει πάνω από έξι πόντους! Έτσι το 45-26 του πρώτου μέρους ήρθε φυσιολογικά, με τα εκτελεσμένα τρίποντα να φτάνουν τα 27 και τα δίποντα τα 16!

Ίδια εικόνα

Με το ίδιο σκεπτικό συνέχισε να αγωνίζεται και μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου η Εθνική, η οποία πήγε τη διαφορά πάνω από τους 20 και τη διατηρούσε εκεί, μέσω της εξαιρετικής της άμυνας. Η επίθεσή της δεν ήταν στην καλύτερη μέρα, όμως κάνοντας δικές της τις 50-50 μπάλες, έδειχνε σημάδια από τα όσα ζητούσε ο Βασίλης Σπανούλης. Και τα οποία θα θέλει να δει και στα επίσημα ματς του Προολυμπιακού τουρνουά. Η φάση του τρίτου δεκαλέπτου ήρθε με το buzzer beater τρίποντο του Λαρεντζάκη από τα 10 μέτρα, με τον ίδιο μετά να πανηγυρίζει σαν κόμπρα! Το σκορ της περιόδου έκλεισε στο 65-41, με τον Ντρόμπνιακ να σκοράρει από το κέντρο για το Μαυροβούνιο!

Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό

Διαδικαστικού χαρακτήρα είχε η τελευταία περίοδο στο ΣΕΦ, με την Εθνική να διατηρεί την εικόνα της στην άμυνα. Παράλληλα μοίραζε θέαμα στην επίθεση, με πρωταγωνιστή τον Λαρεντζάκη, που σκόραρε τρίποντα από μακριά και έδινε ασίστ χωρίς να βλέπει! Εν τέλει το σκορ της αναμέτρησης ήταν 86-57.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 45-26, 65-41, 86-57

Η στατιστική του ματς