Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου για τον ημιτελικό της Ελλάδας με τη Σλοβενία (06/07, 17:30, NS) στο πλαίσιο του Προολυμπιακού τουρνουά, τον τραυματισμό του Κώστα Αντετοκούνμπο, αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι Ελλάδα – Σλοβενία: «Είναι άλλο ένα βήμα σ’ αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε. Γι’ αυτό προπονούμαστε, γι’ αυτό παίζουμε αυτά τα παιχνίδια. Παίζουμε απέναντι σε μια καλή ομάδα, καλά δουλεμένη. Έχει έναν παίκτη παγκόσμια φιγούρα, όπως έχουμε και μεις έναν. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ομάδας στηρίζεται πάνω στον Ντόντσιτς, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχει και άλλα παιδιά στη Σλοβενία που βοηθάνε. Όπως έχει πει και ο προπονητής μας, εμάς μας ενδιαφέρει η δική μας ομάδα, αλλά και πως θα καταφέρουμε να βρεθούμε στο καλύτερο επίπεδο. Στόχος να βγάλουμε στο παρκέ το πλανό με απόλυτη συγκέντρωση».

Για τον Βασίλη Σπανούλη: «Ο Σπανούλης είναι η αρχή της ομάδας. Είναι αυτός που πρέπει να σε κάνει να πιστέψεις και να πιστέψει πρώτος από όλους στην ομάδα. Ο Σπανούλης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, το έχει περάσει μέσα στην ομάδα και γνωρίζει άλλωστε πολύ καλά τον δρόμο προς την επιτυχία. Ο Σπανούλης έχει περάσει τα “θέλω” του στα παιδιά».

Για την αναμέτρηση με τη Σλοβενία και τη συνάντηση με τον Λούκα Ντόντσιτς: «Ανυπομονώ για το παιχνίδι. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό, αυτό θέλεις από μικρό παιδί να παίζεις τέτοια μεγάλα παιχνίδια. Είναι μαγικό που θα το ζήσω μέσα στην έδρα μας με τόσους Έλληνες φιλάθλους στις εξέδρες του γηπέδου. Ανυπομονώ να το ζήσω».

Για τον τραυματισμό του Κώστα Αντετοκούνμπο και το κενό: «Ο Κώστας είναι ένας σημαντικός παίκτης για την Ελλάδα. Είναι ένα κομμάτι από το παζλ που αρχίσαμε να δουλεύουμε μαζί. Είναι μια απώλεια, δεν υπάρχει η πολυτέλεια να ασχοληθούμε περισσότερο μ’αυτό. Σίγουρα μας στεναχωρεί και βγάζει εκτός πλάνου πολλά κομμάτια του παιχνιδιού μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτός είναι ο ρυθμός και πρέπει να σηκώσουμε το κεφάλι».

Για τη συνάντηση Γιάννη και Ντόντσιτς: «Το παιχνίδι δεν είναι Λούκα και Γιάννης μόνο. Σίγουρα είναι παγκόσμια πρότυπα και οι δύο παίκτες για παιδιά από τη Σλοβενία, την Ελλάδα, από παντού. Δεν είναι ένα παιχνίδι ένας εναντίον ένας. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε όσο πρέπει και όσο μπορεί για να φτάσουμε στη νίκη».