Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Η FIBA ξεχώρισε τους επτά rising stars από 4 Εθνικές ομάδες

O Bικτορ Ουεμπανιάμα, λόγω ηλικίας και μόνο συμπεριλαμβάνεται στη σχετική λίστα των παικτών του μέλλοντος, καθώς ήδη παίζει στο ΝΒΑ και έχει κάνει βήματα καταξίωσης. Δυο Αυστραλοί στον δρόμο της Εθνικής Ελλάδας.

Η FIBA έκανε ένα αφιέρωμα με τους επτά rising stars (ανατέλλοντες αστέρες, παίκτες ηλικίας Κ21 ετών), προβλέποντας ότι θα ξεχωρίσουν με τις Εθνικές ομάδες τους, στη Λιλ και στο Παρίσι.

Ο Γάλλος Βικτόρ Γουεμπανιαμά που είναι παιδί- θαύμα και ήδη παίκτης των Σαν Αντόνιο Σπερς, αναδείχθηκε «Rookie of the Year» στο NBA, έχοντας μέσο όρο 21.4 πόντους, 10.6 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και 3.6 μπλοκ κατά μέσο όρο με τα “σπιρούνια”. Ο 20χρονος Γουέμπι έχει όλες τις προδιαγραφές για να κερδίσει ένα από τα τρία μετάλλια στην χώρα του.

Τα highlights του Ουεμπανιάμα ΕΔΩ

Ο Ματ Στραζέλ της Μονακό, ο οποίος θα γίνει 22 ετών στις 5 Αυγούστου, είχε στην περσινή περίοδο, 10.4 πόντους και 3.7 ασίστ κατά μέσο όρο στο γαλλικό πρωτάθλημα, στο οποίο έπαιζε πολύ περισσότερο από την EuroLeague.

Ο τρίτος παίκτης της Εθνικής Γαλλίας στη λίστα της FIBA είναι ο Μπιλάλ Κουλιμπαλί -συμπαίκτης του Γουεμπανιαμά στη Μετροπολιτάν τη σεζόν 2022/23- που αγωνίζεται στο NBA με τους Ουάσινγκτον Γουίζαρντς. Στην rookie χρονιά του, ο 19χρονος φόργουορντ είχε μ.ό. 8.4 πόντους και 4.1 ριμπάουντ.

Τα highlights του Κουλιμπαλί ΕΔΩ

Ο Αυστραλός Τζος Γκίντι εντυπωσίασε στο MundoBasket 2023, με τους 19.4 πόντους, τα 5 ριμπάουντ και τις 6 ασίστ ανά αγώνα. Ο 21χρονος γκαρντ/φόργουορντ συμπλήρωσε μια τριετή θητεία με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, έχοντας 13.9 πόντους, 7.3 ριμπάουντ και 5.7 τελικές πάσες σε 210 ματς κανονικών περιόδων, ενώ από στην σεζόν 2024/25 στο ΝΒΑ, θα είναι παίκτης των Σικάγο Μπουλς.

Ο δεύτερος Αυστραλός που ξεχωρίζει η FIBA, είναι ο Νταϊσόν Ντάνιελς, που επέλεξαν οι Πέλικανς στην 8η θέση του NBA Draft 2022. Σε 120 αγώνες που έδωσε με την ομάδα της Νέας Ορλεάνης είχε 4.8 πόντους, 3.5 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ, ενώ πρόσφατα έγινε trade στους Ατλάντα Χοκς.

Αμφότεροι, οι δυο Αυστραλοί διεθνείς παίκτες θα είναι αντίπαλοι της Εθνικής ομάδας στο παιχνίδι του ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά, στην Λιλ, στις 2 Αυσγούστου.

Τα highlights του Γκίντι ΕΔΩ

Ο 17χρονος Καμάν Μαλουάχ (2.18) θεωρείται το πιο λαμπρό «αστέρι» του Νοτίου Σουδάν. Πέρσι ήταν ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και φέτος θα είναι ο πιο μικρός μεταξύ των αθλητών που θα αγωνιστούν στο τουρνουά μπάσκετ των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Μαλουάχ έπαιζε στην Basketball Africa League με τους City Oilers από την Ουγκάντα και είχε μέσο όρο 17.5 πόντους και 13.5 ριμπάουντ. Ο Μαλουάχ θα αγωνιστεί στο NCAA με το Duke, την επόμενη σεζόν.

Ο 7ος της λίστας είναι ο  Ιάπωνας Ακίρα Τζέικομπς. Ο 20χρονος φόργουορντ πέρασε την freshmam σεζόν του στο NCAA με τους Hawaii Rainbow Warriors, όπου μέτρησε 2.4 πόντους και 1 ριμπάουντ ανά 6.7 λεπτά συμμετοχής σε 28 παιχνίδια.

Τα highlights του Μαλουάχ ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.