Η Κολωνία ξεκίνησε με διάθεση να κρατήσει μπάλα και να γίνει απειλητική, ωστόσο μετά από περίπου δέκα λεπτά στο ματς οι φιλοξενούμενοι, είχαν βρει τον τρόπο, να ισορροπήσουν το παιχνίδι.

Ο Ένγκελνς απείλησε στο δέκατο λεπτό με την μπάλα να καταλήγει αόυτ, ενώ στο 22 ο Μάρτερ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.

Στο 34 ο Μπίλμπια λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Ούρμπιγκ να κάνει σπουδαία προσπάθεια και να σώζει την ομάδα του. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήταν το κοντρόλ του Βάλντσμιντ που δεν κατάφερε να πλασάρει όπως θα ήθελε στη συνέχεια.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Κολωνία ξεκίνησε όπως και στο πρώτο, με διάθεση να γίνει απειλητική και δημιούργησε την πρώτη της καλή ευκαιρία στο 46 με τον Μάινα.

Η ομάδα του Κβάσνιοκ βρήκε γρήγορα τα πατήματά της και πήρε τον έλεγχο του ματς. Την ώρα που απειλούσε η Πάντερμπορν, η Κολωνία βρήκε γκολ!

Ο Πατσαράντα εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε έξω από την περιοχή και ο Τίλμαν πέτυχε εντυπωσιακό γκολ για το 1-0 στο 66.

Ο κόουτς των φιλοξενούμενων έκανε αλλαγές με Γκριμάλντι και Μίχελ να μπαίνουν στο ματς στο 71. Οι δυο τους συνεργάστηκαν στο 76 για να έρθει το 1-1 με τον Μίχελ να σκοράρει για πρώτη φορά φέτος. Ο ίδιος παίκτης τέσσερα λεπτά αργότερα έκανε την ανατροπή για το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Κολωνία: Ούρμπιγκ, Πατσαράντα, Πάουλι(84΄Χάιντς), Χούμπερς, Τίλμαν, Μάινα, Μάρτελ, Χουσέινμπασιτς(84΄Κάιντζ), Λιούμπισιτς(63΄Όλεσεν), Βάλντσμιντ(46΄Ανταμιάν), Λέμπερλε(76΄Τίγκες)

Πάντερμπορν: Σούμπερτ, Χοφμάιερ(46΄Σέλερ), Γκέτσε, Μπράκελμαν, Όμπερμάιρ, Καστανιέδα, Μπίλμπια(71΄Μίχελ), Ένγκελς(82΄Κινσόμπε), Κόστονς(71΄Σάντσες), Ζέντερ, Άνσα(71΄Γκριμάλντι)