Η Χέρτα πέρασε εντυπωσιακά από την έδρα της Καρλσρούης αναγκάζοντάς την στην πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα.

Δύο ομάδες με ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις και εντυπωσιακές σκηνές στην εξέδρα με τους φίλους των δύο ομάδων να τραγουδούν μαζί αναμετρήθηκαν στην Καρλσρούη. Η αήττητη ομώνυμη ομάδα φιλοξένησε την Χέρτα που πέρασε με το επιβλητικό 3-1 σκαρφαλώνοντας στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η ομάδα του Φίελ προηγήθηκε μόλις στο 9ο λεπτό με τον Μάζα από ασίστ του Κιουζάνς. Στο 30′ η Καρλσρούη έχασε πέναλτι με τον Βάνιτσεκ να σημαδεύει το δοκάρι, αλλά στο 48′ από δική του ασίστ ο Ζιβζιβάτζε έκανε το 1-1 με ωραία κεφαλιά λίγο πριν την ανάπαυλα.

Στο δεύτερο μέρος κι ενώ φαινομενικά θα έπρεπε οι γηπεδούχοι να έχουν καλύτερη ψυχολογία, εντούτοις η Χέρτα ήταν πιο συγκεντρωμένη και κατάφερε από κόρνερ να κάνει το 2-1 με τον Ζέιφάουκ σε μια από τις σπάνιες στιγμές που σκοράρει, ενώ 58′ έκανε και το 3-1 με τον πολύπειρο Νίντερλεχνερ ύστερα από υπέροχη ομαδική προσπάθεια.

Στη συνέχεια η ομάδα του Βερολίνου διαχειρίστηκε άψογα το υπέρ της σκορ και έφυγε με τη νίκη από την Καρλσρούη η οποία ηττήθηκε για πρώτη φορά φέτος.

  • Το φετινό του ντεμπούτο έκανε ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που μπήκε στο ματς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο διεθνής χαφ ψάχνει ρυθμό για να φωνάξει και πάλι “παρών” στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.