Άμπελ Φερέιρα: Από την αποτυχία στην επιτυχία… με τον δικό του τρόπο

Μπορεί στην Ελλάδα να μην έπεισε, άλλα στην Βραζιλία έχει όλες τις προτάσεις στο χέρι του.

Ποιος να το φανταζόταν ότι ο Άμπελ Φερέιρα, που πέρασε από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ για μικρό χρονικό διάστημα, θα ήταν τόσο επιτυχημένος στη Βραζιλία και την Παλμέιρας.

Ο Άμπελ Φερέιρα μετακόμισε στον ΠΑΟΚ από την Μπράγκα τον Ιούλιο του 2019, διαδεχόμενος τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδωσε μεγάλο ποσό χρημάτων τότε στους Πορτογάλους, κίνηση πολύ σπάνια για ελληνική ομάδα να σπάει συμβόλαιο προπονητή.

Έμεινε στην Ελλάδα μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, όταν και ήρθε η πρόταση από την Παλμέιρας. Ο Πορτογάλος προπονητής την αποδέχτηκε και έχει εκτοξεύσει την προπονητική του καριέρα στα ύψη. Στον τρίτο του χρόνο στην Βραζιλία ο απολογισμός του Φερέιρα είναι  2 πρωταθλήματα, 1 Κύπελλο, 1 Σούπερ Καπ Βραζιλίας. Άξιο αναφοράς όμως είναι η κατάκτηση 2 Κόπα Λιμπερταδόρες αλλά και ενός Κόπα Σουνταμερικάνα.

Αν μη τι άλλο, ο Άμπελ Φερέιρα έχει γίνει ένας από τους πιο διάσημους προπονητές. Γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο από τα πρωταθλήματα που υπάρχει άφθονο χρήμα. Μια ομάδα που θέλει να εντάξει στις τάξεις της τον Πορτογάλο είναι η Αλ Σαντ από το Κατάρ, η οποία του προσφέρει 20 εκατομμύρια τον χρόνο για να την αναλάβει. Αν δεχθεί την πρόταση θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στον κόσμο.

Στα 44 του ο Πορτογάλος συγκαταλέγεται δίχως υπερβολή στους κορυφαίους του κόσμου. Στη Βραζιλία η καριέρα του εκτοξεύθηκε, τα κατορθώματα του είναι ιστορικά και το κασέ του έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα. Ανάλογα, με αυτά τον Γκουαρδιόλα και Κλοπ. Κι όμως είναι αλήθεια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.