Έπειτα από δύο κακές σεζόν στη Bundesliga, η Κολωνία έχει κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα στην εφετινή σεζόν.

Μετά την άνοδο τους το 2019 στη μεγάλη κατηγορία, οι «τράγοι» δεινοπάθησαν στις δύο σεζόν που ακολούθησαν, κατέλαβαν τη 14η θέση την περίοδο 2019-20 και την 18η πέρυσι. Η ομάδα του Φούνκελ σώθηκε τελικά στα πλέι οφ παραμονής επικρατώντας της Χόλσταϊν Κίελ σε διπλά ματς.
Ο Φούνκελ έφυγε το καλοκαίρι και τη θέση του ανέλαβε ο 49χρονος Στέφεν Μπάουμγκαρντ. Η πρώτη τροπαιούχος της Bundesliga, την περίοδο 1963–64, απολαμβάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα με δύο νίκες και μία οριακή ήττα 3-2 από την ανίκητη και μόνιμη πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάγερν Μονάχου.

Αυτοί οι έξι βαθμοί που έχει συγκεντρώσει μετά από τα πρώτα 3 ματς, αποτελούν την καλύτερη βαθμολογική της συγκομιδή, μετά από την περίοδο 2016-17. Εν πολλοίς το καλό ξεκίνημα οφείλεται στον Αντονί Μοντέστ, που σε τρεις αγώνες μετράει δύο γκολ και μία ασίστ. Εκείνη τη χρονιά, μετά από το καλό αυτό ξεκίνημα η Κολωνία είχε τερματίσει στην 5η θέση, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στους ομίλους του Europa League,που ήταν και η τελευταία της ευρωπαϊκή παρουσία.

Η πολύ καλή εκείνη παρουσία των «τράγων» είχε συνδυαστεί με την εκπληκτική παρουσία, πάλι του Γάλλου επιθετικού, του Μοντέστ, o οποίος σε 32 εμφανίσεις είχε σκοράρει 25 φορές, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στους σκόρερ της Bundesliga.

Αυτή η επίδοση αποτελεί το καλύτερο ρεκόρ στην καριέρα του 33χρονου Γάλλου επιθετικού, ο οποίος στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του, στη 2η θητεία του στην Κολωνία, ευελπιστεί να την οδηγήσει ξανά στην Ευρώπη. Τα «σημάδια» πάντως ευνοούν. Ο Μοντέστ λατρεύεται στη μεγαλύτερη πόλη του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και εκείνος φροντίζει να τους αποζημιώνει με την αγωνιστική του παρουσία…