Έρικ Ντάιερ: Θα δώσει λύσεις στον Τόμας Τούχελ

Η Μπάγερν κινείται γρήγορα στην μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, θέλοντας να καλύψει τα κενά που έχει διακρίνει ο Τόμας Τούχελ, ενόψει τη δύσκολης συνέχειας σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Τελευταίο της απόκτημα είναι ο Έρικ Ντάιερ, που ετοιμάζεται για την επανένωση με τον Χάρι Κέιν.
Ο Έρικ Ντάιερ είναι ένας παίκτης με εξαιρετικά αμυντικά χαρακτηριστικά, έχοντας αγωνιστεί στην καριέρα του ως αμυντικός χαφ, κεντρικός αμυντικός, αλλά και δεξιός μπακ. Ο 28χρονος μέσος μεγάλωσε στην Πορτογαλία, ήταν στις Ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας και μετά από τον δανεισμό του στην Έβερτον, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα το 2012.

Το 2014 μετακόμισε στην Τότεναμ με πενταετές συμβόλαιο έναντι 4 εκατομμυρίων λιρών. Μετράει περισσότερες από 350 συμμετοχές με τη φανέλα των «πετεινών», και παρά το ενδιαφέρον της Πορτογαλίας, ο Ντάιερ επέλεξε να εκπροσωπήσει την Αγγλία στο διεθνές ποδόσφαιρο. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του τον Νοέμβριο του 2015 και επιλέχθηκε για το UEFA Euro 2016 και τα Παγκόσμια Κύπελλα του 2018 και του 2022.

Πολλοί ειδικοί του ποδοσφαίρου τον έχουν περιγράψει ως «περισσότερο καταστροφέα παρά δημιουργό», αλλά η ικανότητα του να παίζει σε πολλές αμυντικές θέσεις, δίνει την απαιτούμενη ευελιξία στους προπονητές, να αλλάζουν συστήματα και να διαφοροποιούν την προσέγγιση τους κατά τη διάρκεια του αγώνα.
O Ποστέκογλου δεν τον υπολογίζει, καθώς θεωρεί ότι δεν ταιριάζει στο παιχνίδι υψηλής έντασης και υψηλού πρέσινγκ που εφαρμόζει στην Τότεναμ ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός, αλλά είναι καλός ηγέτης στα αποδυτήρια και όπως έλεγε ο Τόμας Τούχελ όταν ρωτήθηκε για τον 28χρονο μέσο: «Ο Έρικ έχει γίνει ειδικός στη θέση του στόπερ. Μπορεί να παίξει είτε σε θέση σέντερ μπακ σε τετράδα, είτε σε τριάδα. Συχνά παίζει και στη μεσαία γραμμή».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.