Ο Τσάμπι Αλόνσο έφερε μια εκπληκτική αλλαγή στη Μπάγερ Λεβερκούζεν από τότε που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία τον Οκτώβριο του 2022. Δείτε τα επιτεύγματα μέσα από τους αριθμούς!

– Η Λεβερκούζεν κέρδισε τον τίτλο της Μπουντεσλίγκα για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

1 – Ήταν στην pole position στο τέλος των 30 από τις 34 ολοκληρωμένες αγωνιστικές της Bundesliga – επίσης ένα ρεκόρ συλλόγου.

2 – Ο Αλόνσο είναι μόλις ο δεύτερος Ισπανός που αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία ομάδας της Μπουντεσλίγκα ως προπονητής, μετά τον Πεπ Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν Μονάχου.

2 – Η Λεβερκούζεν σημείωσε τουλάχιστον δύο γκολ σε κάθε ένα από τα πρώτα 12 ματς της σεζόν – νέο ρεκόρ

2,25 – Ο μέσος όρος 2,25 πόντων ανά παιχνίδι του Αλόνσο, είναι ο καλύτερος όλων των προπονητών στην ιστορία της Λεβερκούζεν.

2.28 – Ο μέσος όρος γκολ του Αλόνσο ανά αγώνα, είναι επίσης ο καλύτερος όλων των προπονητών στην ιστορία του Λεβερκούζεν.

2.64 – Mέση απόδοση πόντων ανά αγώνα της – περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

7 – Έκανε ρεκόρ συλλόγου επτά συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες υπό τις οδηγίες του Ισπανού.

8 – Η Λεβερκούζεν σκόραρε 8 γκολ στις καθυστερήσεις του δεύτερου ημιχρόνου αυτή τη σεζόν – ρεκόρ της Μπουντεσλίγκα.

9 – Ο Αλόνσο είναι μόλις ο 9ος που κατακτά την Μπουντεσλίγκα τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής, μετά τους Χάνσι Φλικ, Νίκο Κόβατς, Τόμας Σάαφ, Ματίας Ζάμερ, Φραντς Μπεκενμπάουερ, Φέλιξ Μάγκατ, Γιουπ Χάινκες και Χέλμουτ Μπεντάους.

10 – Η Λεβερκούζεν σημείωσε ρεκόρ συλλόγου με 10 συνεχόμενες νίκες μεταξύ των αγώνων 20 και 29.

13 – Ο αριθμός των διαφορετικών νικητών της Μπουντεσλίγκα μετά τον θρίαμβο της Λεβερκούζεν. Η Βόλφσμπουργκ ήταν η τελευταία πρωταθλήτρια για πρώτη φορά (2009).

17 – Όταν ο Αλόνσο ανέλαβε τα ηνία στο Λεβερκούζεν τον Οκτώβριο του 2022 ήταν στη 17η θέση του πίνακα. Τελείωσαν την σεζόν 2022/23 στην έκτη θέση και έκτοτε μονάχα ανεβαίνει.

24 – Η Λεβερκούζεν δέχθηκε μόνο 24 γκολ στην αήττητη σεζόν – νέο ρεκόρ συλλόγου.

34 – Η Λεβερκούζεν είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα που έμεινε αήττητη και στα 34 παιχνίδια της σεζόν.