Βενσάν Κομπανί: Το ρίσκο της Μπάγερν

Ένας σχετικά άπειρος προπονητής αναλαμβάνει τα ηνία της Μπάγερν Μονάχου που ύστερα από 11 χρόνια δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τίτλο. Το ρίσκο των Βαυαρών, ένας μεγάλος παίκτης, ο Βενσάν Κομπανί είναι το μεγάλο ρίσκο της Μπάγερν.

Η Μπάγερν Μονάχου όρισε τον Βενσάν Κομπανί ως τον αντικαταστάτη της για τον Τόμας Τούχελ στη θέση του προπονητή. Ο Κομπανί, 38 ετών, υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας έως τις 30 Ιουνίου 2027, μετά από δύο σεζόν στην Αγγλία κατά τις οποίες ανέβασε την Μπέρνλι στην Πρέμιερ Λιγκ και επέστρεψε ξανά στην Τσάμπιονσιπ.

Ο πρώην Βέλγος διεθνής αμυντικός, άφησε την πατρίδα του και τις Βρυξέλλες, και μετά από μια διετή θητεία στην Μπουντεσλίγκα με το Αμβούργο μεταξύ 2006 και 2008. Αντικαθιστά τον Τόμας Τούχελ, που δεν κέρδισε τίποτα και μάλιστα είχε συμφωνήσει τον Φεβρουάριο να αποχωρήσει από τον σύλλογο κοινή συναίνεση στο τέλος της σεζόν 2023/24.

Τα πρώτα λόγια του νέου αφεντικού των Βαυαρών

«Ανυπομονώ για την πρόκληση». Είναι μεγάλη τιμή να μπορώ να δουλέψω για αυτόν τον σύλλογο – η Μπάγερν είναι ένας θεσμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ως προπονητής, πρέπει να υποστηρίξεις αυτό που είσαι ως προσωπικότητα, μου αρέσει να έχουμε την μπάλα, να είμαστε δημιουργικοί – και πρέπει επίσης να είμαστε επιθετικοί στο γήπεδο και θαρραλέοι. Τώρα ανυπομονώ για τα βασικά, να δουλεύω με τους παίκτες, χτίζοντας μια ομάδα. Όταν τα θεμέλια είναι στη θέση τους, η επιτυχία θα ακολουθήσει».

Στη δύση της ποδοσφαιρικής του καριέρας, όταν άφησε το Μάντσεστερ, αποφάσισε να επιστρέψει στο Βέλγιο, γυρνώντας αρχικά στο σύλλογο της παιδικής του ηλικίας Άντερλεχτ, σε ρόλο παίκτη-προπονητή. Κατόρθωσε να οδηγήσει την ομάδα στη 4η και 3η θέση του Jupiler Pro League, προτού κερδίσει τον τίτλο του αγγλικού πρωταθλήματος 2022/23 στην παρθενική του σεζόν ως επικεφαλής της Μπέρνλι στη Championship.

Ως παίκτης, ο Βέλγος απόλαυσε 11 χρόνια στη Μάντσεστερ Σίτι, κερδίζοντας 10 τρόπαια, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων πρωταθλημάτων Premier League. Προηγουμένως κέρδισε δύο πρωταθλήματα Jupiler League με την Άντερλεχτ, καθώς και το πλέον ανενεργό Κύπελλο UEFA Intertoto στα χρώματα του Αμβούργου. Το νέο αφεντικό της Μπάγερν βοήθησε επίσης το Βέλγιο να τερματίσει στην 3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018.

«Είμαστε χαρούμενοι που φέραμε τον Κομπανί», δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Μαξ Έμπερλ «Στις συζητήσεις μαζί του, ήμασταν αμέσως στην ίδια σελίδα. Μας έδειξε ξεκάθαρα πόσο πολύ η Μπάγερν τον ελκύει και ότι θέλει να ανταποκριθεί στην πρόκληση. “Ο Βενσάν Κομπανί είναι πεινασμένος και έχει όλα όσα χρειάζεται. Ήταν ήδη μια ηγετική φυσιογνωμία στο κορυφαίο διεθνές ποδόσφαιρο ως παίκτης και επίσης πρωτοπορεί ως προπονητής. Θα θέλαμε να δούμε περισσότερη συνέχεια σε αυτή τη θέση. Μαζί του, εμείς Θέλουμε να πετύχουμε πολλά στην Μπάγερν – και φυσικά να είμαστε επιτυχημένοι μαζί».

Ο Κομπανί αναλαμβάνει τα ηνία της Μπάγερν μετά την πρώτη σεζόν του συλλόγου χωρίς τρόπαια από το 2011/12. Μετά από μια άνευ προηγουμένου σερί 11 συνεχόμενων πρωταθλημάτων στη Γερμανία, οι πρωταθλητές-ρεκόρ τερμάτισαν τρίτοι πίσω από την πρωταθλήτρια Μπάγερ Λεβερκούζεν και την έκπληξη Στουτγκάρδη.

Έχασαν επίσης από τη Λειψία στο Μόναχο για Supercup, ενώ αποκλείστηκε από ομάδα τρίτης κατηγορίας, τη γνωστή και περίφημη Saarbrücken στον δεύτερο γύρο του DFB Cup, αλλά και από τη Ρεάλ Μαδρίτης στους ημιτελικούς του Champions League. Το πρώτο παιχνίδι της Μπάγερν στη θητεία του Κομπανί θα είναι στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου DFB (16-19 Αυγούστου). Η νέα σεζόν της Μπουντεσλίγκα ξεκινά μια εβδομάδα αργότερα. Ραντεβού στη NOVA!!!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.